Діти дуже
люблять доглядати за вівцями, особливо на
випасі разом з ягнятами. У маленьких дітей
і ягнят так багато
спільного: вони
люблять гратися і ще
не розуміють, що таке небезпека.
Однак при розведенні овець
варто пам'ятати, що тварина - не іграшка,
пасовище - не стадіон, а кошара - не
ігровий майданчик.
Навіть смирний баран представляє для дітей
небезпеку, а ручні
овечки при переляку
і втечі мимоволі
можуть стати причиною нещасних випадків.
Тому не можна допускати присутності
маленьких дітей на пасовищі
або в кошарі без догляду дорослих.
Діти у віці восьми-десяти
років, які вже достатньо
знають, як поводитися
з вівцями, можуть самостійно за ними
доглядати, і це варто заохочувати.Багато дітей
проявляють до овець постійну любов, а не
просто інтерес. Таких дітей потрібно
всіляко заохочувати,
доручивши їм "власне"
ягня або вівцю.
Але якщо діти не проявляють інтересу до щоденного
догляду за вівцями, не потрібно їх примушувати.
Іноді, при необхідності, під час відсутності хазяїна,
підліткам можна доручати виконання певних завдань.
Але при цьому не слід перетворювати
хоббі
в постійну роботу: Радість аматора швидко проходить
і діти втрачають інтерес до предмета захоплення.
Як
і деякі дорослі, діти звичайно відмовляються їсти
м'ясо вирощених ними ягнят. Їх можна зрозуміти, і
примус тут недопустимий. Але
якщо діти з раннього віку бачать, що батьки їдять
м'ясо власних ягнят, вони приймають це як належне й
проблем у більшості випадків не виникає.
Потрібно пояснити дітям необхідність забою свійських
тварин з метою одержання продуктів харчування для
людей. Але маленькі діти не повинні бути свідками
забою, зняття шкіри й розроблення туші.
Обробка й ручна переробка вовни власних овець
доставляє радість хлопчикам,
і дівчинкам.
Для дітей вівці - свійські тварини, на прикладі яких
вони пізнають природні життєві процеси,
вчаться турботі й
догляду, знайомляться
із різноманітним використанням тварин. У наш
вік високих технологій все це має неоціненне
значення.
Джерело:
Rieder,
H. Schafe halten, Ulmer Verlag, Stuttgart,
1998.
1. Цінні біологічні
особливості романівських овець
Аборигенна романівська вівця є унікальною і однією
з перспективних порід не тільки в Росії, а й в світі
. Цінні біологічні особливості романівських овець, -
висока плодючість і поліестричність, чим
обумовлюється високий рівень м'ясної продуктивності
(60-100 кг ягнятини) і можливість рівномірного
протягом року надходження продукції.....
3.
Романівська порода
овець (За В.О. Сухарльовим)
Романівська порода овець унікальна за комплексом
господарсько-корисних і біологічних особливостей ,
яка унаслідувала від північних короткохвостих овець
тонкий хвіст, здатність приходити в охоту і
запліднюватись на протязі всього року (поліестричність)
та давати за одне ягніння двоє, троє і більше ягнят
(багатоплідність), високу життєздатність і
пристосованість до суворих умов сніжних зим і
пасовищного утримання. Спрямована селекція
забезпечила високу скоростиглість романівських овець
і цінні якості їх овчин, які не мають собі рівних за
легкістю, міцністю, красою і теплозахисними
властивостями.....
4.
Вода - зима -
вівці ...Якщо
в холодну пору ваші вівці не дають достатньо молока,
можливо що вони не отримують достатньо питної води,
лише тому що вона занадто холодна..
5.
Послеродовой период у овец романовской породы
.... при наличии активного моциона до родов и после
родов и физиологической стимуляции бараном-пробником
после родов инволюция половых органов заканчивается
в первый месяц после родов и создаются все
необходимые условия для наступления беременности
сразу после окончания послеродового периода....
6.Про харчування
високопродуктивних овець ...
Обмеження
на використання потенціалу відтворення овець надає
недостатнє харчування під час останніх тижнів
суягності та раннього періоду лактації...
7.Переработка
шерсти. Валяльный промысел - традиционное ремесло
Полесья
Валяльный промысел,
издавна игравший важную роль в быту полещуков, имел
целью валяние сукна и изготовление войлока, валенок,
шапок. Из сукна шили верхнюю одежду, головные уборы,
штаны. Войлок шел на изготовление конской упряжи:
седелок, седел, хомутов...
8.
Кожевенные
промыслы Полесья. Исторический очерк ...Уже в XVI в. жителям Волыни,
в том числе и Полесья, были известны такие кожаные и
меховые изделия, как «боты», «полуботики» (даже
сафьяновые), беличьи шубы, кожухи, широкие кожаные
пояса, калиты, мошны, сумки из юфти, барсучьей,
лосиной кожи, упряжь . Эти изделия изготовляли
городские ремесленники ...
Романівські вівці це
унікальна генетично чиста і одна з найбільш
перспективних порід в світі. Вона має високу
плодючість (зазвичай 3-4 ягнят за окіт) і
поліестричність. Вівці здатні приходити в охоту і
давати потомство в усі сезони року.
Романівські барани найкращі стимулятори і
пробники. Вони мають високе лібідо протягом всього
року і здатні в короткі терміни охоплювати більше
овець, ніж барани інших порід.
При промисловому схрещуванні романівських овець
з іншими породами в повній мірі проявляється
гібридна сила при високій плодючості.
Наша ферма з
садибою - прекрасне місце для відпочинку