Пастуший суп з молодої баранини
Для приготування супу вам буде потрібно:
- баранина (бажано м'якоть задньої ноги) хоча годиться будь яка частина та кості - 1,2 кг
- молочна сироватка-10-12 склянок
- вершкове масло - 1 шматочок (завбільшки з волоський горіх)
- сіль, перець - за смаком.
Нарізане м'ясо натерти сіллю і витримати кілька годин. Потім покласти його в каструлю з сироваткою, повільно підігріти і варити до м'якості. Ми використовуємо свіжу підсирну сироватку, для підкислення додаємо трохи кислої сироватки. Пропорції залежать від вашого смаку. При бажанні можете додати улюблені спеції (перець, лавровий лист, цибулину …) . М'ясо розподіліть порівну, покладіть в глибокі тарілки і залийте гарячим процідженим відваром. До кожної порції додайте потроху вершкового масла.
Ось і все! Просто і смачно.