Як приготувати козине мясо?

Кози на фермі як допоміжні тварини, козівництво як бізнес, використання та переваги козячого мяса, молока, сиру та супутніх продуктів козівництва

Як приготувати козине мясо?

Сообщение kardash » 27 дек 2018, 02:44

В якому вигляді вживають в їжу козине м'ясо?
Для нас козине м'ясо здається екзотичним, але його можна приготувати так само, як звичні види м’яса. Козяче м'ясо - смачний дієтичний низькокалорійний продукт, багатий білком і амінокислотами, підходить для всіх видів кулінарної обробки. Оскільки козине м'ясо є дуже худим і з низьким вмістом жиру, воно особливо добре підходить для низькотемпературних методів приготування їжі, таких як тушкування та варіння, а також приготування ароматних та гострих страв. Козлятину можна готувати різними способами - тушкувати, запікати, смажити, готувати на грилі і рожні. З козлятини можна готувати супи, бульйони, плов і каррі, робити котлети і фрикадельки, ковбасу, консерви. Козлятину можна в'ялити і коптити. В Японії подають страву з сирої козлятини, нарізаної тонкими скибочками. У їжу вживають і козячі субпродукти.
Смак козлятини підкреслюють додаванням прянощів. До козиного м'яса підходять чебрець, зіра, майоран, материнка, коріандр. Універсальний гарнір до козиного м'яса це різноманітні овочі. Смажену козлятину зазвичай гарнірують картоплею, до тушкованою козлятини підходять бобові. На Сході козлятину подають з фініками, курагою, чорносливом і солодким вином
Якщо використовуєте м'ясо старших тварин, то його бажано попередньо замаринувати протягом доби, бажано в білому або червоному вині. Можна додати в маринад прянощі і улюблені приправи (цибуля, часник, петрушка, кріп, базилік). Коза набуває пікантного ніжного смаку якщо витримати в сироватці з козиного молока, а при тушкуванні додати сметани .
М'якість м'яса залежить від породи, віку і способу вирощування тварин. Вирізка підходить для швидких способів приготування. Тонко нарізану і відбиту задню частину можна смажити на грилі. Інші частини козячої туші краще підходять для більш тривалого тушкування. Високі температури зроблять м’ясо жорстким. У козлятини є багато сполучної тканини, яка додає м'ясу жорсткість, але при варінні і тушкуванні завдяки їй страва набуває насиченість і аромат. Козлятину краще готувати при більш низьких температурах, ніж інші види м'яса.
kardash
Администратор
 
Сообщения: 99
Зарегистрирован: 11 мар 2012, 23:28
Откуда: Здолбунів

Вернуться в Кози на фермі, козяче м'ясо і молоко

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0

cron