Козяче м'ясо – здорова альтернатива

Кози на фермі як допоміжні тварини, козівництво як бізнес, використання та переваги козячого мяса, молока, сиру та супутніх продуктів козівництва

Козяче м'ясо – здорова альтернатива

Сообщение kardash » 27 дек 2018, 02:09

Козяче м'ясо – здорова альтернатива
Смак козячого м'яса настільки ж неймовірний, як і його здатність покращувати імунну і запальну функцію, поліпшувати кісткову масу, регулювати цукор в крові, зменшувати жирові відкладення на вашому животі. Козяче м'ясо є справжнім депозитарієм вітамінів В і Омега-6 та Омега-3. У порівнянні з яловичиною, козяче м'ясо містить більше білка, і що важливо значно менше жиру, ніж курка з супермаркету. Козяче м'ясо має значно менше калорій, загального жиру і холестерину, ніж улюблена нами свинина. Ось чому, козяче м'ясо є більш здоровим вибором в порівнянні з такою ж кількістю яловичини, свинини і навіть риби.
Ви все ще досі не переконані? А чи знаєте ви, скільки калорій є в 100 г козячого м'яса? Кількість калорій в козячому м'яса на 100 г становить 109-120 калорій. Що менше ніж в інших видах м’яса від 160 до 240 кал. Чи це не доказ того, що це м'ясо дійсно добре для втрати ваги? Чи є козяче м'ясо корисним для вагітності? Є багато причин, чому майбутні мами повинні включати в їжу козяче м'ясо. Завдяки залізу і вітаміну В12 що входять до складу козячого м'яса і відповідають за створення еритроцитів, допомагає запобігти вродженим вадам,. Якщо в організмі дефіцит еритроцитів, розвиток плода буде порушено, і буде вищий ризик вроджених дефектів. Тому козяче м'ясо є невід'ємною частиною щоденного раціону вагітної жінки.
Наведемо ще кілька фактів про корисність козячого м'яса, які ви все ще не знаєте - через велику кількість заліза козяче м'ясо дуже важливо для людей, що страждають від анемії. Козяче м'ясо є одним з видів потрібного їм червоного м'яса, але воно містить дуже низький рівень холестерину і навіть покращує роботу вашого серця і зменшує кількість холестерину в крові. Висока кількість білка козячого м'яса робить його надзвичайно важливим для здоров'я і тіла, особливо для тих, хто займається спортом.
Козяче м'ясо спалює ваш жир, тому не вагайтеся, йдіть далі, приготуйте смачний козячий м'ясний суп і скиньте зайву вагу. Завдяки вітаміну В12, козяче м'ясо зробить вашу шкіру більш здоровою і зменшить кількість вугрів.
Ще одною привабливістю може бути те, що кози не вирощуються за індустріальними технологіями на великих фермах. Вони живуть на невеликих сімейних фермах в більш гуманних умовах, ніж ,наприклад, кури на птахофабриках. На нашій фермі Зелений Дуб http://vivci.kardash.com.ua/створені всі умови для гуманного вирощування тварин.
kardash
Администратор
 
Сообщения: 101
Зарегистрирован: 11 мар 2012, 23:28
Откуда: Здолбунів

Re: Козяче м'ясо – здорова альтернатива

Сообщение kardash » 27 дек 2018, 02:38

Козяче м'ясо -здорова альтернатива і м'ясо для дієт

Яке найпопулярніше в світі м'ясо? Впевнений, що багато хто з вас відповість що це курка або свинина, хтось скаже про яловичину. В Україні ми, як правило, споживаємо переважно курку як біле м'ясо і свинину як червоне м'ясо. Але, увага! Сюрприз! 63% населення світу їсть козяче м'ясо і не тільки як етнічну страву. Використовується делікатесне м'ясо козенят віком від 1 до 3 місяців віку і вагою менше 20 кг (cabrito ), або молоді кози віком 6 до 9 місяців вагою від 20 до 30 кг( chevon). М'ясо старших кіз також споживається, але зазвичай як ковбаса або в чилі. Вживання козлятини не заборонено жодними релігійними нормами, її можуть їсти також мусульмани та іудеї, оскільки може бути кошерною і халяльною. Це м'ясо вважається делікатесом і дуже поширене та користується неймовірним попитом у Франції, Італії та Іспанії, воно розповсюджене в Південній Америці та в Китаї. Його часто можна зустріти в меню елітних ресторанів в цих країнах. Спостерігається стабільне зростання використання козиного м’яса в європейських країнах як в ресторанах так і на домашніх кухнях.
Хоча козяче м'ясо є смачним та найпопулярнішим в світі м'ясом, в Україні його не знайдете в супермакеті, та й навіть на базарі. В Україні є упереджене ставлення до козячого і баранячого м’яса як до чогось другосортного. Часто люди просто не знають, яку користь може дати це м'ясо, а тому страви готують з свинини, курки або яловичини. А даремно!
Останнім часом люди стають все більш уважними до свого здоров'я, тому все більше людей в Північній Європі і Америці насолоджуються козячим м'ясом як новою альтернативою. Якщо ви шукаєте здорову заміну свинини або яловичини, спробуйте козяче м'ясо, і я впевнений, що не пошкодуєте, що урізноманітнили в такий спосіб своє харчування.
Дієта впливає на наше здоров'я – це аксіома і одна з основних причин того, чому люди, які слідкують за фігурою і здоров’ям досить прискіпливі, коли йдеться про вибір їжі. Більшість людей думають, що вживання м'яса робить їх товстою людиною і на додаток шкодить здоров’ю. Це хибна думка. Ось декілька переваг і причина чому м'ясо кози - це найкраща порада вашого дієтолога. Перелічу лише деякі унікальні особливості козиного м'яса:
1. Козяче м'ясо це надзвичайно здорове м'ясо , яке з усіх популярних видів ( яловичина, свинина, курка) має найменше калорій, насичених жирів і холестерину, воно також містить більшу кількість білка і навіть більше заліза, ніж яловичина. Страви з козячого м’яса засвоюються набагато легше ніж інше м'ясо, тому його можна вживати незалежно від віку.
2. З усіх загальновживаних видів м'ясо кози містить найменшу кількість жиру. Козяче м'ясо містить CLA (кон'югована лінолева кислота) що має широке застосування в бодібілдингу, як засіб для схуднення і зростання м'язової маси, запобігання раку і допомагає уникнути запалення. Інші профілактичні засоби від раку, які допомагають запобігти захворюванню, це селен і хлор, що містяться в козячому м'ясі.
3. За вмістом «поганого» холестерину воно стоїть на останньому місці серед м'яса інших тварин. Позитивно впливає на судини, тому людям з атеросклерозом можна вживати його без побоювань за здоров'я, а іншим вживати для профілактики цього захворювання.
4. Для всіх, хто хоче скинути зайвих кілька кілограмів у новому році, козяче м'ясо це відкриття і справжня панацея, оскільки високий вміст вітаміну B допоможе спалювати зайвий жир. Крім того це найменш калорійне м'ясо. Воно має менше насичених жирів, ніж яловичина, і відрізняється високим вмістом білка, що робить його ідеальним для тих, хто на дієті!
5. Продукти, виготовлені з козячого м'яса завдяки вітаміну B12 мають антистресові якості. М'ясо також має високу кількість омега-3 жирних кислот, а також калію і натрію. Це допомагає запобігти хворобам нирок і навіть інсультам. Завдяки мінімальному рівню насичених жирів і холестерину, а також поєднанню заліза і білка, козяче м'ясо здорове, як і риба та одне з найздоровіших видів червоного м'яса. Життєво важливі вітаміни групи В допомагають подолати стрес, боротися з вільними радикалами, допомагають при виникненні вугрової висипки, зменшують ознаки старіння шкіри, роблять шкіру, нігті, волосся красивими і здоровими. За вмістом вітамінів А, B1 і B2 козлятина значно перевершує м'ясо інших сільськогосподарських тварин.
6. Козяче м'ясо протизапальне, а регулярне вживання м'яса кози може знизити ризик запалення в кровоносних судинах, а також стабілізувати серцебиття. Рекомендується вживати козяче м'ясо, щоб уникнути ішемічної хвороби серця.
7. У кіз на відміну від корів не буває таких захворювань, які б відбилися на якості м'яса. Імовірність зараження м'яса паразитами мінімальна.
8. Козине м'ясо гіпоалергенне, корисне для імунітету, підвищує пружність і загальний стан шкіри, сприятливо впливає на серце і судини. Воно вважається за краще для людей з проблемами печінки і органів травлення . Цинку , що міститься в м'ясі досить, щоб відновити функції передміхурової залози.
9. Корисне це м'ясо вагітним жінкам і під час грудного вигодовування. Його використовують для дітей, починаючи з віку вісім місяців. Вживання м'яса для вагітних жінок допомагає запобігти анемії, а також корисне при менструації жінок. Багато жінок мають болісні менструації. Споживання м'яса допоможе їм боротися з болем і судомами. Це також допомагає поліпшити кровообіг.
Дуже добре! А чи може зашкодити козине м'ясо? Зустрічаються люди, хоча і дуже рідко, з індивідуальною непереносимістю деяких продуктів, в тому числі і козлятини. Тільки їм вона може бути протипоказана. Звичайно, всі продукти корисні тільки при їх помірному вживанні, це стосується і козлятини. Регулярно включаючи її в свій раціон в розумних кількостях і отримаєте гастрономічне задоволення та зміцните свій організм.
Козине м'ясо має значно більше переваг, ніж тут перераховано. Сподіваюся, що ви знайдете його користь для здоров'я інтригуючою, і якщо любите червоне м'ясо, то коза є прекрасною альтернативою тому, що вже маєте в вашому холодильнику.
Купуйте тільки свіжий продукт, і ваша сім'я буде задоволена і здорова!
Наші кози вирощуються на пасовищі в природному середовищі в екологічно чистому районі на фермі Зелений Дуб http://vivci.kardash.com.ua/ без будь яких кормових добавок або гормонів, тому козяче м'ясо є нежирним і здоровим та має приємний природний аромат. Ви не знайдете козяче м'ясо в супермаркеті або роздрібному магазині, його необхідно попередньо замовити для вас.
kardash
Администратор
 
Сообщения: 101
Зарегистрирован: 11 мар 2012, 23:28
Откуда: Здолбунів


Вернуться в Кози на фермі, козяче м'ясо і молоко

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0

cron