Страви з баранини

Місце для рецептів з баранини, овечого молока, бринзи

Re: Страви з баранини

Сообщение Nina.dok » 05 янв 2014, 23:50

Другі страви з баранини

Скибочки баранини з квасолею
Необхідні продукти: 600 г баранини, 500 г консервованої квасолі, 60 г жиру, 30 г топленого масла, 2 цибулини, сіль і червоний мелений перець за смаком.

М'ясо нарізати порційними шматками , поперчити, посолити і обсмажувати в топленому маслі протягом 15 хвилин. Потім додати дрібно нарізану цибулю, квасолю і поставити в помірно розігріту духовку на 3-5 хвилин. Відразу подати до столу.

Шніцель по-казахському
400 г баранини, 200 г баранячої печінки, 100 мл оливкової олії, 2 цибулини, 2 яйця, сіль і червоний мелений перець за смаком. М'ясо і печінку нарізати шматками, поперчити, посолити і обсмажити з обох боків в 50 мл оливкової олії. На маслі зтушити, додавши 1/4 склянки води і сіль, нашатковані болгарський перець і цибулю. Залити тушковані овочі збитими яйцями і смажити, помішуючи, 3-5 хвилин. М'ясо і печінку викласти на блюдо , зверху помістититушковані овочі зі збитими яйцями.
Nina.dok
 
Сообщения: 14
Зарегистрирован: 09 ноя 2013, 00:58

Re: Страви з баранини

Сообщение Nina.dok » 06 янв 2014, 00:00

Омлет по-таджицькому з сушеними грибами
150 г відвареної баранини, 80 г баранячого жиру, 50 г тертого сиру, 50 г відвареної домашньої локшини, 30 г сушених грибів, 12 яєць, 4 цибулини, сіль за смаком.

Сушені гриби відварити в підсоленій воді, дрібно нарізати, додати локшину та нарізану кільцями цибулю. Яйця збити і посолити. Розігріти на сковороді жир, обсмажити в ньому шматочки відвареної баранини і залити яєчною масою, зверху покласти приготовлену овочеву суміш, посипати тертим сиром і запекти в помірно розігрітій духовці.
Nina.dok
 
Сообщения: 14
Зарегистрирован: 09 ноя 2013, 00:58

Re: Страви з баранини

Сообщение Nina.dok » 06 янв 2014, 00:07

Другі страви з баранини

Рубані котлети з баранини
Продукти: 400 г баранини , 100 г баранячого сала, 100 г панірувальних сухарів, 50-80 г баранячого жиру, 50 г борошна, 50 г білого хліба, 3 яйця, 1 цибулина, сіль і червоний мелений перець за смаком.

Приготувати фарш. М'ясо, сало і хліб пропустити через м'ясорубку, додати дрібно нарізану цибулю, перець, сіль, 1 яйце, борошно, 30 г панірувальних сухарів. Фарш перемішати , сформувати з нього котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях, полити збитими яйцями і обсмажити на баранячому жирі з обох сторін.

Баранина , запечена з цвітною капустою
Продукти: 500 г цвітної капусти, 200 г відвареної баранини, 50 г курдючного жиру, 3 столові ложки молока, 2 яйця, 1 цибулина, 0,5 склянки борошн , сіль і чорний мелений перець за смаком.

Капусту' відварити в підсоленій воді і нарізати невеликими шматочками. У глибоку сковороду з розтопленим жиром покласти нарізану кільцями цибулю, капусту, скибочки відвареної баранини, посолити, поперчити і перемішати. Яйця збити з молоком, додати борошно і полити приготовленим тістом суміш. Поставити сковороду в помірно розігріту духовку на 10 хвилин.

Спаржа з жирною бараниною
Продукти: 400 г спаржі, 150 г жирної баранини, 50 г вершкового масла, 1 столова ложка тертого сиру, сік половини лимона, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Очищену спаржу відварити в підсоленій воді. Жирну баранину нарізати маленькими шматочками, посолити, поперчити, покласти в сковороду, додати вершкове масло і обсмажувати протягом 5-7 хвилин. Потім влити трохи води і тушкувати до готовності на слабкому вогні. Викласти на блюдо спаржу, зверху покласти шматочки м'яса , скропити лимонним соком , посипати тертим сиром і подати до столу.
Nina.dok
 
Сообщения: 14
Зарегистрирован: 09 ноя 2013, 00:58

Re: Страви з баранини

Сообщение Angelina » 06 янв 2014, 00:09

Баранина тушкована з цибулею-пореєм
Необхідні продукти:
700 г цибулі-порею,
300 г баранини,
50 г топленого масла,
1 склянка вершків,
1 столова ложка борошна,
сіль і червоний мелений перець за смаком.

Баранину нарізати тонкими скибочками, посолити, поперчити і обсмажити в топленому маслі до золотистого кольору. Додати крупно нарізану цибулю-порей, влити трохи води і тушкувати протягом 20 хвилин, після чого додати борошно, влити вершки, довести до кипіння, зняти з вогню і подати до столу.




Баранина тушкована з рисом
Продукти:
400 г жирної баранини ,
300 г рису,
50 г топленого масла,
50 г курдючного жиру,
1 столова ложка борошна,
1 цибулина,
1/2 склянки м'ясного бульйону,
сіль і червоний мелений перець за смаком.

Баранину нарізати тонкими скибочками , посолити , поперчити, посипати борошном і обсмажити в курдючному жирі до золотистого кольору. Потім додати нашатковану цибулю, влитии бульйон і тушкувати до готовності. Топлене масло розігріти в каструлі, покласти рис, перемішати, налити 2-3 склянки води, додати сіль і довести до готовності в помірно розігрітій духовці. Рис викласти гіркою на блюдо, зверху помістити скибочки баранини, полити соусом, що залишився від тушкування і гарячим подати до столу.
Angelina
 
Сообщения: 11
Зарегистрирован: 05 ноя 2013, 22:21

Re: Страви з баранини

Сообщение Angelina » 06 янв 2014, 00:16

Молодий баранчик , смажений по- марокканські
Продукти: тушка 1 молодого барана, 500 мл оливкової олії, 500 г вершкове масла, 4 столові ложки меленого шафрану, 3 столові ложки меленого кмину, 3 столові ложки меленого запашного перцю, 3 столові меленого імбиру,2 чайні ложки меленого червоного перцю, 2 чайні ложки меленого розмарину, 2 чайні ложки меленого лаврового листа, 2 чайні ложки меленого чебрецю, сіль за смаком.

Підготовлену тушу барана посолити, насадити на жердину довжиною близько 3 м, встромивши її ззаду і вивівши під шиєю. Шию і ноги барана міцно прив'язати до жердини. В ямі глибиною 40-50 см розвести вогонь, вбити по краях ями рогатини так, щоб вони височіли над вогнем на 40-50 см, і, коли вогонь прогорить і утворюються вугілля, покласти на рогатини жердину з бараном і час від часу повертати її. Оливкову олію нагріти , розтопити в ньому вершкове масло, додати шафран, кмин, запашний і червоний перець, імбир, чебрець, розмарин, лавровий лист і перемішати. У міру смаження змащувати цією сумішшю тушу барана з усіх боків. Через 2-3 години готову тушу нарізати великими шматками і подати до столу. Смачного!
Angelina
 
Сообщения: 11
Зарегистрирован: 05 ноя 2013, 22:21

Re: Страви з баранини

Сообщение Lila » 06 янв 2014, 00:26

Кефта по-туніськи (такі круглі котлетки)

Візьміть : 500 г баранини, 200 г панірувальних сухарів, 100 мл рослинної олії, 100 мл томатного соусу, 2 цибулини, 2 яйця, 2 зубки часнику, 1 пучок зелені петрушки, сіль і червоний мелений перець до смаку.

Приготуйте фарш з баранини. М'ясо пропустити через м'ясорубку, додати терту цибулю, яйця, панірувальні сухарі, товчений часник, подрібнену зелень петрушки, сіль і перець. Фарш перемішати ісформувати з нього кульки діаметром 3-3.5 см. Обсмажувати їх в рослинній олії протягом 10-15 хвилин, потім подати до столу, поливши томатним соусом.
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: Страви з баранини

Сообщение Lila » 06 янв 2014, 00:36

Мшалаут

500 г баранини ,
1 ч. л. меленого червоного перцю ,
1 лимон , 1 лавровий лист ,
1 / 4 ч. л. меленого шафрану ,
сіль і чорний мелений перець за смаком.

М'ясо нарізати порційними шматками , посолити , посипати перцем і шафраном , покласти в каструлю , влити 1,5 склянки води , додати лавровий лист і тушкувати до готовності. Подати до столу, прикрасивши скибочками очищеного лимона.


Кабама (Туніс)

1 бараняча лопатка ,
500 г картоплі ,
200 мл оливкової олії ,
1 цибулина ,
1 ст. л . томатної пасти ,
сіль і чорний мелений перець за смаком.

Баранячу лопатку розрубати на 5-7 шматків, посолити, поперчити, покласти в каструлю, додати 100 г оливкової олії, подрібнену цибулю і обсмажувати протягом 20 хвилин. Потім влити розведену 2 склянками води томатну пасту і тушкувати на середньому вогні до готовності, додаючи час від часу воду. Картоплю розрізати на 4 частини, посолити , обсмажити в оливковій олії, потім покласти в каструлю з м'ясом, влити трохи води і тушкувати на середньому вогні протягом 15 хвилин. Подати гарячим до столу. Запивати хорошим червоним вином.
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: Страви з баранини

Сообщение Lila » 06 янв 2014, 00:44

Кефта з баранини (такі котлетки)

Кефта , смажена в олії
Візьміть: 300 г баранини, 200 мл оливкової олії, 200 г картопляного пюре, 3 пучка зелені петрушки, 3 столових ложки борошна, 1 яйце, 2 цибулини, сіль і чорний мелений перець до смаку.

М'ясо зняти з костей, нарізати шматками і пропустити через м'ясорубку разом з петрушкою і цибулею, додати сіль, перець, яйце, картопляне пюре і перемішати. З приготованого фаршу сформувати котлети, посипати їх борошном і обсмажити до готовності в оливковій олії.

Кефта , смажена в духовці
Візьміть: 500 г баранини, 1 зубок часнику, 1 чайну ложку меленого чорного перцю, 1 чайну ложку кмину, 1 яйце, 1 столову ложку топленого масла, 1 столову ложку панірувальних сухарів, сіль до смаку.

Очищене від костей м'ясо нарубати і пропустити через м'ясорубк , додати товчений часник, сіль, перець, кмин, яйце і перемішати. З приготованого фаршу сформувати маленькі котлети, укласти їх на змащене топленим маслом і посипане панірувальними сухарями деко і поставити в помірно розігріту духовку на 20 хвилин.
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: Страви з баранини

Сообщение Lila » 06 янв 2014, 01:12

Мешмашія (Баранина з абрикосами)

Необхідні продукти:
1 кг баранини,
500 г кураги,
200 г родзинок,
4 цибулини,
3 помідори,
3 ст. л. рослинної олії,
1/2 ч. л. кориці,
1/2 ч. л. меленого запашного перцю,
сіль до смаку.

М'ясо (баранину) нарізати порційними шматками, покласти в каструлю, додати очищені від шкірки і подрібнені помідори, рослинну олію, сіль, запашний перець, нашатковану цибулю, влити трохи води і тушкувати протягом 45-50 хвилин. Потім покласти попередньо замочені курагу і родзинки, корицю, тушкувати на слабкому вогні 20хвилин, після чого подати до столу. Смачного!
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: Страви з баранини

Сообщение Lila » 06 янв 2014, 01:23

Таджин
Таджин або тажин - страва з м'яса і овочів, популярна в країнах Магриба (Країни Магріба - Алжир, Марокко, Мавританія, Туніс, Лівія), а також спеціальний посуд для приготування цієї страви.
Отже термін "таджин" одночасно означає традиційний марокканський посуд для приготування їжі , завдяки якому їжа набуває неповторного смаку, також це спосіб приготування їжі і по-третє, ця назва відноситься до відомої мясної страви. Існують багато різних варіантів таджин : з бараниною, рибою, яловичиною, картоплею , кус- кусом, курятиною.
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Пред.След.

Вернуться в Вівчарська кухня

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 1

cron