Nina.dok » 05 янв 2014, 22:28
Перші страви з баранини
Томатний суп з м'ясом і салатом
1 л бульйону з баранини, 200 г відвареної баранини, 200 мл томатного соку, 50 г рису, 10 листків салату,2 болгарських перці, 2 ст. л . сметании, 2 ч. л. Аджики, 1/2 ч. л. червоного меленого перцю, сіль за смаком.
Бульйон довести до кипіння , покласти рис і варити на середньому вогні протягом 10 хвилин, після чого влити суміш томатного соку і аджики. Через 5-7 хвилин додати нарізане порційними шматочками м'ясо, нашаткований болгарський перець, червоний мелений перець і сіль. Варити 3-5 хвилин, потім покласти крупно нарізане листя салату, довести суп до кипіння і подати до столу, заправивши сметаною.
Суп з баранини і з пшоном
1,5-2 л бульйону з баранячих кісток, 200 г відвареної баранини, 100 г пшона, 3 – 4 картоплини, 2 цибулини, 2зубчики часнику, 2 ст. л . сметании, 1 ст. л . лимонного соку, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 ст. л . томатної пасти, 1 ст. л . оливкової олії, 1 ч. л. аджики, 1 лавровий лист, 1/2 ч. л. чорного меленого перцю, 1/2 пучка зелені кінзи, сіль за смаком.
Бульйон довести до кипіння , додати промите пшоно і варити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Потім додати нарізані соломкою картоплю, корінь петрушки і моркву. Через 5-7 хвилин покласти подрібнені й обсмажені на оливковій олії цибулю і часник, томатну пасту, аджику, чорний мелений перець і нарізане маленькими шматочками відварене м'ясо. Варити протягом 10 хвилин, після чого додати лавровий лист, сіль, довести суп до готовності і подати до столу, посипавши рубаною зеленню кінзиі заправивши сумішшю сметани і лимонного соку.
Грибний суп з баранячими реберцями
1,5-2,0 л грибного бульйону, 300 г баранячих реберець, 50 г баранячого жиру, 2 – 3 картоплини, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1 пучок зелені петрушки, сіль за смаком.
Підготовлені баранячі реберця нарубати невеликими шматками, посолити, поперчити і обсмажити до готовності в розтопленому баранячому жирі. У каструлю з киплячим грибним бульйоном покласти нарізані кубиками картоплю, корінь петрушки і моркву, додати чорний перець, сіль і варити на слабкому вогні протягом 10 хвилин, потім покласти обсмажені баранячі реберця. Варити суп протягом 10 хвилин, після чого посипати подрібненою зеленню петрушки і гарячим подати до столу.