Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Місце, щоб обговорити, де і як продавати нашу продукцію. Користувачі можуть обмінюватися досвідом з рентабельного ведення господарства, запитувати інформацію про витрати та ціни на продукцію.
ПРИМІТКА: Якщо у вас є продукт або послуга для реклами, будь ласка, див нижче в розділі ОГОЛОШЕННЯ

Re: Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Сообщение kardash » 15 апр 2012, 19:09

Зоотерапія з вівцями
Зоотерапія - це система лікування людини спілкуванням з тваринами - один з найдавніших напрямків медицини, в розвиток якого сьогодні вкладаються солідні гроші.
Практична зоотерапія здійснюється при деяких медичних центрах і спрямована в першу чергу на реабілітацію інвалідів та дітей з порушеннями психіки.... http://vivci.kardash.com.ua/zooterpija.htm
kardash
Администратор
 
Сообщения: 101
Зарегистрирован: 11 мар 2012, 23:28
Откуда: Здолбунів

Re: Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Сообщение док » 26 авг 2013, 18:07

Терапія за допомогою тварин (Animal-assisted therapy - ААТ)

Зоотерапія, анімалотерапія є одним з видів терапії, що використовує тварин, як лікувальний фактор з метою поліпшення соціальних, емоційних або когнітивних функцій пацієнта. Прихильники стверджують, що тварини можуть бути корисні для освітніх і мотиваційних ефектів для учасників. В терапії використовують домашніх тварин, сільськогосподарських тварин і морських ссавців (наприклад, дельфінів).
Терапевтичний ефект спілкування людини з тваринами має безпосередній вплив на фізичне здоров’я. В експериментах з собаками дослідники виявили, що артеріальний тиск був найбільш низьким при пещенні собаки, трохи вищим при розмові із собакою, і найвищий при розмові з експериментатором. Спілкування з собаками може бути корисним для людей хворих на гіпертонію.
Статистичні дослідження хворих ішемічною хворобою серця показали, що власники свійських тварин живуть довше, ніж люди, які їх не мають. Дослідники вважають, що причина цього в тому , що утримання тварин вимагає багато роботи й регулярного руху. Додаткове почуття відповідальності вважається корисним для людей, які вийшли у відставку й не мають ніякої запланованої діяльності протягом дня. Крім того, тварини можуть дати повну любов і увагу, на відміну від людей, які часто приносять негативні емоції у відносинах. Для спілкування люди вимагають розмови, а спілкування зі свійськими тваринами часто відбувається без усного слова. Нарешті, зосередження уваги на рибці або грі з твариною може мати розслаблюючий ефект так само, як зосередження уваги в процесі медитації. У цілому у власників тварин є почуття товариства й зняття напруги.

Friedmann, AH Katcher, JJ Lynch, and SA Thomas Animal companions and one-year survival of patients after discharge from a coronary care unit. Public Health Rep. 1980 Jul-Aug; 95 (4) : 307–312. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1422527/
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Re: Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Сообщение док » 26 авг 2013, 18:30

AAT з сільськогосподарськими тваринами може справити позитивний вплив на ефективність та здатність впоратися з ситуацією серед пацієнтів психіатричних лікарень з довгостроковими психіатричними симптомами.
Використання сільськогосподарських підприємств як основи для просування людського фізичного і психічного здоров'я у співпраці з органами охорони здоров'я зростає в декількох країнах Європи і в Сполучених Штатах Америки. В деяких країнах це називається «Зелена допомога» , поняття, яке не обмежується використанням тварин, а також рослин, садів, лісів та ландшафтів. Історично склалося так, «зелена допомога» була пов'язана з лікарнями, психіатричними відділеннями та іншими закладами охорони здоров'я. Сьогодні більшість проектів «зеленої допомоги» залучають громадські сади, міські господарства, садово-городні ділянки і фермерські господарства. Протягом останнього десятиліття все більше число осіб, які страждають психічними розладами працюють з сільськогосподарськими тваринами як частина їх лікування .

В AAT з сільськогосподарськими тваринами, спілкування людини з твариною може вплинути на пацієнтів позитивно, завдяки фізичному контакту з живою істотою і підвищення здатності впоратися з ситуацією і почуття власної гідності через процедури які включають в себе годування, доїння, і турботу про інших живих істот. Зелені програми по догляду з сільськогосподарськими тваринами можуть бути важливим доповненням до традиційного психіатричного лікування в досягненні цілей самоповаги і здатності впоратися з ситуацією.

Bente Berget, Øivind Ekeberg and Bjarne O Braastad Animal-assisted therapy with farm animals for persons with psychiatric disorders: effects on self-efficacy, coping ability and quality of life, a randomized controlled trial. Clinical Practice and Epidemiology in Mental Health 2008, 4:9 http://www.biomedcentral.com/1745-0179/content/4/1/9
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Re: Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Сообщение kardash » 26 авг 2013, 21:12

Австралійська мережа сприяння розвитку зоотерапії ANDAAT.
Welcome to ANDAAT http://www.andaat.org.au/

Австралійська мережа сприяння розвитку зоотерапії, ANDAAT, є організацією, що об’єднує постачальників послуг зоотерапії (ААТ), сприяє використанню терапії за допомогою тварин , і допомагає тим, хто хоче використовувати, аналізувати, досліджувати , і працювати в галуззі AAT.
kardash
Администратор
 
Сообщения: 101
Зарегистрирован: 11 мар 2012, 23:28
Откуда: Здолбунів

Re: Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Сообщение kardash » 26 авг 2013, 21:24

Використання тварин в терапії можна розділити на:

Заходи (міроприємства) з допомогою (сприянням) тварин (Animal-assisted-activity - ААА).
Метою є створення атмосфери гри, підвищення якості життя людей, які живуть із деякими ознаками інвалідності. Надають можливості для мотивації, освіти, відпочинку, отримання терапевтичного ефекту або для підвищення якості життя. Це може бути цікавим "шоу", відвідуванням школи, або відвідування пацієнтів вдома чи ж у медичних установах.Послуги надаються в різних умовах спеціально навченими фахівцями, середнім медичним персоналом, або добровольцями з навченими тваринами, які відповідають певним критеріям.

Терапія за допомогою тварин (Animal Assisted Therapy - AAT)
є загальним терміном для будь-якого цілеспрямованого медичного втручання, в якому тварина, що відповідає певним критеріям є невід'ємною частиною лікувального процесу. AAT покликана сприяти поліпшенню фізичного, соціального, емоційного стану та/або розумової діяльності людини. AAT здійснюється в різних умовах і може бути в формі групових або індивідуальних занять, одноразових або сеансів, які проводяться медичною установою або професійно підготовленою людиною. ААТ є цілеспрямованою, результати документуються і контролюються.
Як і будь-яке лікування, вона повинна бути науково обґрунтованою і клінічно ефективною. Тварина - будь то собака, кішка, кролик, морська свинка, коні, птахи, рептилії, вівці - це інструмент у терапевтичний процесі, хоча й потенційно потужний. Терапія лицензована професійна послуга і її надання в більшості країн регулюється державними й національними законами. Хоча гарна терапія представляється оманливо простою, це не так. Це медичні послуги, і тільки кваліфіковані фахівці охорони здоров'я є юридично здатні забезпечити таке лікування.
ААТ может бути частиною програми реабілітації, відпочинку, догляду з хворим або медичної послуги.
Однією з ключових особливостей, яка відрізняє AAA від AAT в тому, що AAA не включає запланованих цілей лікування, взаємодія відбувається спонтанно. Наприклад команда ААА терапії з собакою переходить з кімнати в кімнату для відвідування мешканців та членів їх сімей, щоб прикрасити їх день. Хоча наслідки цього візиту дуже корисні, вони не були спеціально передбачені і не включені в план лікування пацієнта.
З іншого боку, AAT знаходиться під контролем людини постачальника послуг в рамках своїх професійних послуг, інтеграції тварин в терапевтичному процесі. Медичний працівник може використовувати своїх власних тварин або запросити добровольців з тваринами під їх керівництвом, щоб керувати процесом. AAT завжди цілеспрямована і її наслідки завжди документуються як будь яка професійна медична допомога. Мета терапевтичного процесу є специфічною і встановлюється до початку сесії. Наприклад, фізіотерапевт, з метою поліпшення діапазону руху лівої руки дитини, може спонукати дитину пестити або кормити тварину лівою рукою. Ці дії служать для стимулювання використання цільових груп м'язів, для лікування таким чином/. Часто пацієнти навіть не розуміють, що будь-яка «терапія» відбувається.

Реагування на кризові ситуації за допомогою тварин (AACR). Тварини використовуються, щоб допомогти людям у критичних ситуаціях, коли здається що земля йде з під ніг, коли події навколо не контролюються і хочеться від відчаю стрибнути з моста в воду. Використовуються можливості взаємозв’язку людини і тварини у випадках стихійного лиха, травм, криз, катастроф, насильства в родині та інших актів насильства.

AACR (Animal Assisted Crisis Response) http://www.mntherapyanimals.com/AACR.html
Animal Assisted Crisis Response http://www.animalassistedcrisisresponse.org/

Сприяння освіті за допомогою тварин (AAES). Це широка категорія різноманітних програм освіти де вчитель направляє освітній процес. Тварини використаються як стимул для навчання дітей шкільного віку й для досягнення освітніх цілей

Створення терапевтичного навколишнього середовища за допомогою тварин. Це різноманітні тварини, які присутні в навколишньому середовищі без спеціального тренування та підготовки лише для створення належної психологічної обстановки . Наприклад, кішка або собака в кабінеті, акваріум з рибками в приймальному покої лікарні, тварини на фермі або навіть домашня птиця в будинку для літніх людей.

В усіх цих програмах з успіхом можна використовувати малих домашніх тварин (кози, вівці).

Резидентні тварини живуть в установі повний робочий день, є її власністю, і турботою персоналу, добровольців та місцевих жителів. Деякі тварини можуть бути офіційно включені в діяльність об'єкта і графік терапії після відповідного обстеження та підготовки кадрів. Інші можуть брати участь в спонтанній або планованій взаємодії з залученням жителів і співробітників.

Переваги AAA, AAT, AAES програм. Взаємодія з тваринами може забезпечити емоційну і фізичну користь для здоров'я різних груп людей, у тому числі літніх людей, дітей, інвалідів, глухих, сліпих, емоційно або фізично хворих і в ув'язненні. Вони також можуть служити як відволікаючі під час процедур , що викликають тривогу, таких як медичні огляди. При правильній підготовці, тварин можна навчити посилювати реабілітаційну поведінку у пацієнтів, таких як метання м'яча, ходьба, або словесне спілкування. Іпотерапія (лікувальна верхова їзда), як повідомляється, поліпшує поставу, баланс і координацію рухів. Піклування за тваринами надає можливості для фізичної активності та реабілітації через необхідність щоденного догляду, таких як будівництво житла, годування, догляд, і фізичні вправи. Відповідальність по догляду за тваринами, може також надавати пацієнтам цілеспрямованість і розуміння необхідності краще піклуватися про себе.

Пацієнти годують, доять і доглядають корів, овець і коней під пильним наглядом працівників сільського господарства. Це повинно було забезпечити безпеку тварин і пацієнтів. Завдання пацієнти отримують у відповідності зі своїми здібностями.
kardash
Администратор
 
Сообщения: 101
Зарегистрирован: 11 мар 2012, 23:28
Откуда: Здолбунів

Re: Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Сообщение док » 28 авг 2013, 23:13

Тварини повинні відповідати певним вимогам

Американська асоціація ветеринарної медицини опублікувала керівні принципи для тварин, що використовуються в ААА, ААТ та для резидентних тварин.
AVMA policy .Wellness Guidelines for Animals in Animal-Assisted Activity, Animal-Assisted Therapy and Resident Animal Programs. (Oversight: CHAB; EB 04/01; Revised 11/01, 11/05, 11/06, 04/11 http://www.avma.org/issues/policy/animal_assisted_activity.asp

Вибір тварин -тварини повинні бути відібрані на основі типу, породи, розміру, віку, статі, і, зокрема, природної поведінки, яка підходить для використання за призначенням. Допускається використовувати лише тварини з відомими медичними та поведінковими історіями, необхідно провести медичні та поведінкові оцінки до використання тварин у програмі. Тварини повинні були навчені з використанням методів позитивного підкріплення. Тварин необхідно підбирати з врахуванням особливостей пацієнтів. Галаслива, гіперактивна собака може бути доброзичливою, але не підходить для будинку перестарілих. Для пацієнта з сільських районів відвідування теляти або ягняти може бути більш ефективним ніж гризуни в клітці.
Здоров'я тварин, здоров'я людини і навколишнього середовища-оздоровчі програми повинна бути проведені для тварин, що беруть участь в AAA, ААТ по запобіганню або зведення до мінімуму впливу на людину загальний зоонозних захворювань, таких як сказ, орнітоз, сальмонельоз, токсоплазмоз, кампілобактеріоз і лямбліоз. Тварини повинні бути належним чином привиті. Якщо тварина живе на об'єкті, потрібно організувати її годування, житло, догляд. Пов'язані з цим проблеми шуму і відходів також повинна бути вирішені.
Взаємодії людини і добробут тварин, під час інтерактивних сесій, благополуччя жителів (пацієнтів), тварин, волонтерів, співробітників і відвідувачів повинні бути розглянуті. Тварини і учасники процедури люди повинні бути організовані і контролюватися, тому що деякі люди не можуть спілкуватися з тваринами або можуть мати фізичні або емоційні проблеми, при яких протипоказана така взаємодія. Тварини повинні бути невід'ємною частиною програми лікування і отримувати нагороду за належну поведінку з боку людини учасника. Необхідно ретельно стежити за клінічними ознаками стресу і тварини повинні мати широкі можливості і простір для усамітнення та відпочинку. Будь-які проблеми чи інциденти, які відбуваються повинні бути доведені до відповідного керівного персоналу.

Щоб бути відповідними для цієї діяльності, тварини повинні бути спокійні, тихі, дружелюбні і здорові. Їм повинно також подобатися, коли пестять. Всі тварини, включаючи собак, повинні бути під контролем їхніх власників в будь якій ситуації.

Активне або пасивне спілкування з тваринами дає терапевтичний ефект (зменшення гіпертонії, серцево-судинних проблем, розслаблення м'язів, болю і т.д.) і психосоціальний - зменшення самотності, страху і ворожості, поліпшення впевненості. Так як не всі види тварин підходять для терапії за допомогою тварин, повинні бути визначені керівні принципи щодо тварини ( порода, походження, поведінка, вік, навчання і стан здоров'я). Кілька потенційних ризиків приводять в якості аргументів проти використання терапевтичних тварин в медицині (наприклад, передача інфекційних захворювань, екто- і ендопаразити, прояви алергії на тварин ).
Щоб звести до мінімуму ризик інфікування щодо тварин повинні бути проведено вакцинацію, знищення бліх, кліщів та кишкових паразитів і т.д., а також оброблені процедурні кабінети, персонал і пацієнти. Особливо це важливо при лікуванні пацієнтів з ослабленим імунітетом. Тим не менш, загальна заборона на контакт не є необхідною. Вимоги, зазначені вище, по суті справедливі і для утримання тварин в будинку престарілих. Після виконання основних правил вважається, що терапія за допомогою тварин або контакт з домашніми тваринами в медичних установах створює не більший ризик для пацієнтів, ніж контакт з іншими людьми і навколишнім середовищем. Страх передачі інфекційних захворювань від тварин може спонукати рідних позбутися своїх вихованців. Втрата контакту з улюбленими домашніми тваринами може бути набагато більш шкідливим для благополуччя та здоров'я пацієнтів з ослабленим імунітетом ніж потенційний ризик зоонозних інфекцій.
Кожна медична установа повинна мати розроблені заходи щодо попередження інфекційних захворювань, дезінфекції та підтримання гігієни при сеансах зоотерапії. Крім того, вакцинація та протипаразитарні заходи повинні бути документально підтверджені індивідуально для кожної тварини.

Психологам, психіатрам, політологам, соціологам, кардіологам, вченим-медикам, вченим суміжних з медициною галузей та ветеринарам допоможе література, яка на є сайті anthrozoology.

Hoffmann, C.; Herr, C.; Eikmann, T.;Hygiene measures for animal-assisted interventions in hospitals, rehabilitation hospitals and retirement homes. Umweltmedizin in Forschung und Praxis. 2010. 15: 3, 149-157 http://www.anthrozoology.org/hygiene_measures_for_animal_assisted_interventions_in_hospitals_rehabilitation_hospitals_and_retirement_homes

Всеобъемлющий обзор и руководство животных с помощью терапии http://www.uleth.ca/dspace/bitstream/10133/758/1/cole,%20mary.pdf


Welcome to the World of Animal-Assisted Therapy and Animal-Assisted Activities http://www.animaltherapy.net/
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Re: Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Сообщение док » 04 дек 2013, 02:42

Хочете спробувати вівцетерапію? Приїжджайте на ферму Зелений Дуб (Рівненська обл, Здолбунівський район) . Тут є всі умови - вівці, чудова навколишня природа, комфортні умови для проживання.
Сайт та координати http://www.z-dub.kardash.com.ua/index.htm
Изображение
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Re: Терапия с помощью овец (Sheep therapy)

Сообщение Nina.dok » 26 мар 2015, 20:09

Лікуання коклюшу у дітей за допомогою овець

На сайті http://babushka.ua/koklyush/koklyush-u- ... -koklyusha зустріла цікаве повідомлення , можливо комусь допоможе вилікувати дитину .

Моя старша дочка в 1964 році у віці 1,5 років захворіла на кашлюш. Ми зі свекрухою завмирали від її нападів кашлю. Одного разу на вулиці мимо дому проходила незнайома старенька і, почувши сильний кашель, зайшла у двір. Розпитавши про біду, порадила вона нам зводити дитину в овечу кошару. У нашому селі в радгоспі були вівці. Я з дочкою на руках бігала вздовж по кошарі за вівцями, так як вони лякалися і розбігалися в різні боки. Так було два дні. Протягом трьох днів після цього кашель у дитини став зменшуватися, а незабаром зовсім зник.


Лідія Сергіївна Царенко, м.Ірпінь
Nina.dok
 
Сообщения: 14
Зарегистрирован: 09 ноя 2013, 00:58


Вернуться в Управління бізнесом, ринки та маркетинг

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0

cron