Овечка відмовляється від ягняти.

Місце для обміну ідеями, історіями, і для вирішення проблем, пов'язаних з розведенням овець та окотом

Овечка відмовляється від ягняти.

Сообщение док » 14 апр 2013, 17:24

Досить часто молоді мами овечки, а також і старші вівці, що перенесли післяродовий стрес, можуть відштовхувати від себе новонароджених ягнят. Причини можуть бути різні - недосвідченість, стрес, не включились якісь гормональні механізми материнського інстинкту, прояв чи початок маститу, не відділився післяродовий послід
та інші. Непотрібно відразу бігти до сусіда по коровяче чи козяче молоко і розпочинати штучне вигодовування ягнят. В більшості випадків потрібно всього-навсього силою утримувати вівцематку для того щоб ягня могло саме смоктати молоко. Вам необхідно набратись терпіння на 3-5 днів. Легко утримуємо вівцю за голову, а ягня тим часом робить свою роботу. Повторюємо цу процедуру через кожні 2-3 години. Якщо вівця хоче подивитись, що там в неї відбувається і обнюхати маля, - дайте їй це робити, утримуючи її за шию. Необовязково вставати вночі для підгодовування (можна тільки в перший день, коли ягнята ще дуже слабкі) зазвичай до ранку малюки витримують. Завжди перевіряйте животик на наповненість, взявши долонею під живіт. Ви швидко навчитесь відрізняти голодне ягня від ситого.
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Re: Овечка відмовляється від ягняти.

Сообщение док » 23 май 2013, 20:56

Пятеро овець лакаун народили четверо баранців і лише одну ярку. Молоді вівці і баран. Це перший окот. Характерно , що четверо маток намагалися не допускати своїх синів-баранців до вимені, хоча їх признавали за своїх та облизували. З маткою, що народила дочку такої проблеми не було.
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Овечка відмовляється від ягняти

Сообщение BarbaraSn » 04 ноя 2015, 10:03

В мене в сестри рідної ні пустушки і бутилочки нічого з першого дня малий не брав, намучились страшенно. І що тільки не робили. З 3 місяців все з ложечки. Це мабуть такі дітки є - унікальні.
BarbaraSn
 
Сообщения: 2
Зарегистрирован: 01 ноя 2015, 23:45


Вернуться в Розведення і окот

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0

cron