Чи знаєте ви секрети приготування смачного стейка
Стейк не складна страва, але для його самостійного приготування необхідне знання основ цього процесу! Думаю оповідати про користь стейка немає потреби.
Приготування:
1. Купуючи шматок мяса, перевірте свіжість продукту. Для цього натисніть пальцем на поверхню. Якщо залишиться ямка, то м'ясо ніжне і годиться для стейка
2. Заморожене мясо не слід швидко розморожувати (в воді, мікрохвилівці) тому що воно втратить багато соку. Краще розморозити на полиці холодильника. Ночі для цього вистачить.
3. Свіже м'ясо готується трохи швидше, ніж размороженне.
4.Перед смаженням м'ясо слід просушити паперовим рушником.
5. Сковороду (гриль) попередньо добре розігрійте.
6. Час смаження:
- Для стейка з кров'ю - по 1 хв з обох сторін;
- Для прожарювання слабо - по 2 хв .;
- Для прожарювання середньо- по 3 хв;
- Для майже повного прожарювання - по 4 хв;
- Для добре прожареного стейка по 5 хв.
7. Не треба перевіряти готовність страви, надрізуючи або проколюючи м'ясо ножем! Правильніше це зробити за допомогою натискання.
8. Готовий стейк має трохи «відлежатися» перед подачею на стіл.
9. Додавайте сіль, перець тільки в кінці приготування.
10. Корисний гарнір, що відмінно поєднується зі смаком стейка - свіжі овочі.