Як правильно засмажити стейк

Місце для рецептів з баранини, овечого молока, бринзи

Як правильно засмажити стейк

Сообщение док » 14 дек 2015, 23:46

Чи знаєте ви секрети приготування смачного стейка

Стейк не складна страва, але для його самостійного приготування необхідне знання основ цього процесу! Думаю оповідати про користь стейка немає потреби.
Приготування:

1. Купуючи шматок мяса, перевірте свіжість продукту. Для цього натисніть пальцем на поверхню. Якщо залишиться ямка, то м'ясо ніжне і годиться для стейка
2. Заморожене мясо не слід швидко розморожувати (в воді, мікрохвилівці) тому що воно втратить багато соку. Краще розморозити на полиці холодильника. Ночі для цього вистачить.
3. Свіже м'ясо готується трохи швидше, ніж размороженне.
4.Перед смаженням м'ясо слід просушити паперовим рушником.
5. Сковороду (гриль) попередньо добре розігрійте.
6. Час смаження:
- Для стейка з кров'ю - по 1 хв з обох сторін;
- Для прожарювання слабо - по 2 хв .;
- Для прожарювання середньо- по 3 хв;
- Для майже повного прожарювання - по 4 хв;
- Для добре прожареного стейка по 5 хв.
steik 2.jpg
steik 2.jpg (34.56 КБ) Просмотров: 5304

7. Не треба перевіряти готовність страви, надрізуючи або проколюючи м'ясо ножем! Правильніше це зробити за допомогою натискання.
8. Готовий стейк має трохи «відлежатися» перед подачею на стіл.
9. Додавайте сіль, перець тільки в кінці приготування.
10. Корисний гарнір, що відмінно поєднується зі смаком стейка - свіжі овочі.
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Як правильно засмажити стейк

Сообщение earnestMa » 19 фев 2016, 05:36

Хм... очень любопытно Ни разу не готовил ничего из Акулы, надо будет попробовать
В Метро часто бываю. Действительно там очень большой выбор как рыбных и мясных деликатесов, так и экзотических фруктов с овощами Кстати, довольно большое разнообразие рыбы ещё и в магазинах Реал, не знаю, правда, можно ли там купить стейк Акулы.
earnestMa
 
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 07 фев 2016, 22:39
Откуда: Island

Як правильно засмажити стейк

Сообщение ankahali » 01 авг 2016, 11:00

Специально помещаю в отдельную тему, чтобы нуждающимся в разных мясных не искать.


Степень прожарки:


Инструкция по выбору, подготовке и приготовлению мяса
Стейк

Обратите внимание: стейки не жарятся из свежего, только что купленного на рынке мяса.
ankahali
 
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 26 июн 2016, 21:58
Откуда: Россия


Вернуться в Вівчарська кухня

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5

cron