Як приготувати баранячі яйця

Місце для рецептів з баранини, овечого молока, бринзи

Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 12 апр 2015, 22:42

Як стверджують гурмани, яйця молодих бичків та баранів - неймовірно смачний делікатес і той, хто не спробує це чудо хоча б раз у житті, дуже багато втратить !!!
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 12 апр 2015, 22:50

Ви знаєте що знамениті «Устриці Скелястих гір» (mountain oysters) це звичайні бичачі та баранячі яйця

Баранячі яйця це звичайнісінька їжа в домашньому господарстві в південній частині Китаю; дуже часто можна бачити, як яйця висять в крамниці м'ясника разом з іншими видами м'яса. В Україні знайти цей продукт в супермаркеті неможливо.
Як і інші внутрішні органи, яєчка можна приготувати безліччю способів: смажити цілком у фритюрі; нарізати тонкими пластинками і маринувати в олії і лимонному соці з додаванням подрібненої петрушки, солі і перцю, після чого смажити на вершковому маслі; нарізати і тушкувати у вершковому маслі і соусі з вершків з нарізаними, бланшованими і обсмаженими грибами.
Зазвичай яєчка дрібно нарізають і заправляють їм суп або відварюють роблять рулетики, а китайці обожнюють їсти яєчка цілими у напівсирому вигляді. У Сполучених Штатах подають «Устриці Скелястих гір», блюдо, яке зазвичай готується з баранячих яєчок, а в Мексиці смажені у фритюрі бичачі яєчка і сьогодні вважаються делікатесом. Яєчка популярні також в Іспанії, Італії, на Близькому Сході і в тих азіатських країнах, де велика частка китайського населення. Дуже часто з яєчок биків і баранів роблять шашлик. Особливо популярно ці страви на Кавказі.

Відшукати в ресторанах нашого міста страви з баранячих яєць неможливо. Проте їх прийнято широко вживати в їжу і у східних народів: без смажених яєць баранчика не обходиться жодне застілля, і пригощають ними найпочесніших гостей - на знак поваги. Проте українські чоловіки в більшості своїй яйцями худоби гребують і соромляться їх навіть пробувати - бояться оскоромитися. Вони не знають, від чого відмовляються! Яйця бика або барана – особливо вразливі особи їх називають тестикулами - на перевірку виявилися надзвичайно смачним і ніжним м'ясом ..
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 12 апр 2015, 22:57

Омлет Сакромонте (la tortilla Sacromonte)

У південній Іспанії, в районі Гранади, часто готують просту та поживну страву - омлет Сакромонте (la tortilla Sacromonte). Спочатку в підсоленій воді з лавровим листом і декількома горошинами чорного перцю відварюють свинячі або телячі мізки і бичачі ( баранячі) яйця, потім їх дрібно ріжуть і тушкують з картоплею, червоним перцем-паприкою і зеленим горошком, додаючи при цьому ще й трохи білого вина. Коли зайва рідина випарується, все заливають курячими яйцями і обсмажують з двох сторін, дуже обережно перевертаючи цей оригінальний омлет щоб не розвалився.

Яйця по грузинські «Саібукло»
По-грузинськи страва називається «Саібукло». Бичачі або баранячі яйця (можна використати також свинячі яйця) попередньо 2-3 години відмочують в мінеральній воді і знімають плівку. Смажать їх у вині з цибулею. Подають їх прямо в кеці, маленькій глиняній тарілці. М'ясо з цибулею шкварчить і пузириться в масляній підливі. На вигляд страва нагадує смажені гриби, а смак просто заворожує. Сильний присмак дає вино і різкі приправи із зеленню. З гарніру варто подавати цвітну капусту в клярі.
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 12 апр 2015, 23:04

Пиво з бичачих яєць
«Устриці з Скелястих гір» - це страва зі смажених бичачих насінників, яка дуже популярно в Колорадо. Місцеві пивовари вирішили приготувати партію пива з того ж інгредієнта, яке отримало повне схвалення серед місцевих жителів. Обсмажені яєчка подрібнюють і додають до семи інших інгредієнтів, серед яких морська сіль, солод, ячмінь, хміль.
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 12 апр 2015, 23:10

Ще один рецепт приготування сім’яників
Яйця барана, бичка або свинячі дрібно порізати, маринувати хвилин десять в хересі, після чого їх швидко обсмажити на розпеченій сковороді. На тарілку викласти цибулю фрі і овочі з мангалу. Терпкий присмак хересу м'яса не псує, і, потрапляючи в рот, воно приємно прослизає прямо в шлунок.

Як приготувати цибулю фрі : цибулю нарізають кільцями, панірують у борошні і смажать в нагрітому фритюрі 1-1,5 хвилини. Використовують як додатковий гарнір до м'ясних і рибних страв
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 12 апр 2015, 23:47

Міфи і правда про яйця
В бичачих або баранячих яйцях 230-235 ккал, при цьому вони на 70% складаються з білка. У їх складі багато вітамінів, мінералів та біологічно активних речовин. У давнину в багатьох країнах вважалося, що чоловікові, що з'їв бичачі, баранячі або кінські яєчка, автоматично передається життєва енергія тварин. Особливо цінувалися яйця ведмедів, лосів і оленів. В Стародавньому Римі існував звичай - чоловіки в суді, приймаючи присягу, клали руку на яєчка тварин. У Стародавній Греції вірили, що специфічний обід додасть воїнам мужності. Китайці запевняють, що причинні місця тварин збільшують лібідо і лікують імпотенцію. Головний делікатес Піднебесної - тигрові яєчка. В арабських країнах смажені баранячі яйця - головна прикраса плову або кус-кусу, вони прикрашають верх страви і пропонуються почесним гостям.
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 12 апр 2015, 23:56

Страви з геніталій тварин
Раніше причинними місцями тварин ласували і в наших краях, але з часом звичай з'їдати всі частини туші забувся.
В штаті Монтана вам порадять покуштувати блюдо з "гірських устриць", в Уельсі "баранячі кульки", в Іспанії "нирки бика" ... На Сході запропонують найпочесніший шматочок м'яса з плову, що прикрашав його верх, - знайте, у вас є шанс долучитися до самої "непристойною" і делікатесної кулінарії на світі. Страви з яєць, часто є гордістю національної кухні, овіяні різноманітними легендами і продаються за шалені гроші. . У багатьох країнах, і не тільки в Азії, тестікули биків, баранів або півнів стали вишуканими стравами та частиною ритуалів. Так у Сербії проходить Всесвітній чемпіонат з приготування яєчок тварин, в "ковбойських" штатах США популярні схожі заходи, в Англії та Уельсі подібні страви – звичайна частина національної та "високої" кухонь. І, звичайно, в кожному іспанському місті, де проходить корида, є ресторани, в яких є самі жадані страви з сім'яників биків.

Як підготувати тестікули (яйця) для готування
Бичачі або баранячі яйця потрібно ретельно промити під струменем холодної води. Зробити надріз товстої подвійний шкірки уздовж кожного насінника і зняти обидва шари дуже гострим ножем. М'ясо дуже ніжне і працювати треба обережно. Другий варіант очищення: на хвилину опустити яєчка в киплячу воду, відразу перекласти в крижану, потім зняти обидві шкурки. Знову промити насінники холодною водою і обтерти паперовими серветками. Для видалення специфічного смаку, який якраз і цінують гурмани, яєчка можна відварити з прянощами (лавровий лист, перець горошком) або замаринувати на ніч або добу.
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 13 апр 2015, 00:06

Рецепти приготування яєць

Простий андалузький спосіб приготування яєць.
Інгредієнти на 2 порції:
2пари бичачих насінників (чотири баранячих),
2 лимони, 2-3 гілочки розмарину,
2-3 ст. л. оливкової олії,
сіль і чорний мелений перець за смаком

Видавити сік з двох лимонів, розібрати розмарин на листочки і потовкти, все змішати з олією, підготувавши маринад. Промити яйця під проточною водою, зняти ножем тільки перший шар шкірки, якою вони покриті, залишивши другий шар, який буде утримувати їх форму. Розрізати яєчка поперек на медальйони товщиною 1,5-2 см і замаринувати в половині суміші з лимонного соку, масла і потовчених листя розмарину на ніч або на кілька годин. Підготувати товстостінну сковороду. Обтрусити шматочки м'яса від соусу, посолити, поперчити і обсмажити на розпеченій сковороді на середньому вогні до появи золотисто-обвугленою скоринки. Сервірують блюдо нарізаними помідорами, зеленню і маринадом, який також доповнюють сіллю і перцем.

Яйця по англійськи - "Баранячі кульки"
Англійці люди практичні тому баранячі яєчка готують сьогодні не тільки в патріархальних будинках, але і в закладах, що належать найбільш креативним шеф-кухарям.
Інгредієнти на 2 порції:
2 пари баранячих тестикул,
1 ст. л. оцтуЄ
4 цибулини,
2-3 ст. л. сушеного чебрецю або 2-3 гілочки свіжого,
1 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. цукру сіль і чорний мелений перець за смаком
Баранячі яєчка потрібно очистити так само, як бичачі, нарізати великою соломкою уздовж і замаринувати на ніч у суміші оцту і половини сушеного чебрецю. Обтрусити від маринаду і злегка обсушити на дошці. цибулю очистити, нарізати півкільцями і припустити, посипавши цукром, на вершковому маслі майже до м'якості. В окремому сотейнику також на вершковому маслі обсмажити яєчка, додати готову цибулю, посолити і поперчити, присипати залишками чебрецю і залишити на мінімальному вогні хвилин на п'ять. Додати в сотейник шматочок вершкового масла і дати страві "відпочити" без вогню ще п'ять хвилин. Традиційно делікатес сервірують з відвареною картоплею.

Як приготувати "Устриці Скелястих гір"
Американці придумали масу романтичних назв для страв з яєць биків і баранів. Крім "Устриць", це, наприклад, "Hіжний пах по-Монтанскі" або "Ковбойська ікpа". Головна особливість американських рецептів це маринад з темного пива.
Інгредієнти на 4 порції:
4 пари бичачих або баранячих яєць,
1 літра темного пива,
1-1,5 ст. панірувальних сухарів,
2 курячих яйця,
1 ст. л. гострої гірчиці сіль і перець за смаком,
2 лимони,
½ стакана рафінованої соняшникової олії

Очистити яєчка і нарізати скибочками 1,5 см завтовшки. Замаринувати в пиві на добу і поставити в холодильник. Змішати в маленькій мисці яйця з гірчицею і підготувати в такій же тарілці сухарі для панірування. Розігріти олію в глибокій сковороді. Опустити кожен шматочок м'яса в збиті яйця, потім в сухарі і обсмажувати по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Важливо, щоб олії було достатньо, перевертати шматочки потрібно обережно, щоб не порушити паніровку. Подавати відразу ж, з лимонами, порізаними на половинки.
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение Коля » 13 апр 2015, 00:23

Рекомендації як краще приготувати яєчка биків або баранів
Тушіння або варіння яєць в високої кулінарії вважається поганим тоном - оскільки при цьому повністю пропадають ті якості, які складають їх принадність і цінність. По-перше, при варінні стануть нерозрізненними ніжна текстура і соковитість продукту, по-друге, білок, якого в них не набагато менше, ніж у білку курячих яєць, піде в бульйон або соус. Тому найкращі рецепти засновані на смаженні - смаженні на вугіллі і смаженні в паніровці.
Коля
 
Сообщения: 16
Зарегистрирован: 12 апр 2015, 22:38

Re: Як приготувати баранячі яйця

Сообщение док » 14 апр 2015, 10:33

У багатьох країнах Європи і Азії справедливо вважають, що жодна частина тварини вирощеної на м'ясо не має пропадати даремно. Як кажуть - ви можете з'їсти всю свиню крім вереску. Крім того, що цей підхід економічний, таке відношення демонструє певне поважне ставлення до тварин. Можна також стверджувати, що вживання в їжу всього від носа до хвоста тварини є більш екологічним підходом до вирощування тварин на м'ясо.
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21


Вернуться в Вівчарська кухня

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3

cron