Коля » 13 апр 2015, 00:06
Рецепти приготування яєць
Простий андалузький спосіб приготування яєць.
Інгредієнти на 2 порції:
2пари бичачих насінників (чотири баранячих),
2 лимони, 2-3 гілочки розмарину,
2-3 ст. л. оливкової олії,
сіль і чорний мелений перець за смаком
Видавити сік з двох лимонів, розібрати розмарин на листочки і потовкти, все змішати з олією, підготувавши маринад. Промити яйця під проточною водою, зняти ножем тільки перший шар шкірки, якою вони покриті, залишивши другий шар, який буде утримувати їх форму. Розрізати яєчка поперек на медальйони товщиною 1,5-2 см і замаринувати в половині суміші з лимонного соку, масла і потовчених листя розмарину на ніч або на кілька годин. Підготувати товстостінну сковороду. Обтрусити шматочки м'яса від соусу, посолити, поперчити і обсмажити на розпеченій сковороді на середньому вогні до появи золотисто-обвугленою скоринки. Сервірують блюдо нарізаними помідорами, зеленню і маринадом, який також доповнюють сіллю і перцем.
Яйця по англійськи - "Баранячі кульки"
Англійці люди практичні тому баранячі яєчка готують сьогодні не тільки в патріархальних будинках, але і в закладах, що належать найбільш креативним шеф-кухарям.
Інгредієнти на 2 порції:
2 пари баранячих тестикул,
1 ст. л. оцтуЄ
4 цибулини,
2-3 ст. л. сушеного чебрецю або 2-3 гілочки свіжого,
1 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. цукру сіль і чорний мелений перець за смаком
Баранячі яєчка потрібно очистити так само, як бичачі, нарізати великою соломкою уздовж і замаринувати на ніч у суміші оцту і половини сушеного чебрецю. Обтрусити від маринаду і злегка обсушити на дошці. цибулю очистити, нарізати півкільцями і припустити, посипавши цукром, на вершковому маслі майже до м'якості. В окремому сотейнику також на вершковому маслі обсмажити яєчка, додати готову цибулю, посолити і поперчити, присипати залишками чебрецю і залишити на мінімальному вогні хвилин на п'ять. Додати в сотейник шматочок вершкового масла і дати страві "відпочити" без вогню ще п'ять хвилин. Традиційно делікатес сервірують з відвареною картоплею.
Як приготувати "Устриці Скелястих гір"
Американці придумали масу романтичних назв для страв з яєць биків і баранів. Крім "Устриць", це, наприклад, "Hіжний пах по-Монтанскі" або "Ковбойська ікpа". Головна особливість американських рецептів це маринад з темного пива.
Інгредієнти на 4 порції:
4 пари бичачих або баранячих яєць,
1 літра темного пива,
1-1,5 ст. панірувальних сухарів,
2 курячих яйця,
1 ст. л. гострої гірчиці сіль і перець за смаком,
2 лимони,
½ стакана рафінованої соняшникової олії
Очистити яєчка і нарізати скибочками 1,5 см завтовшки. Замаринувати в пиві на добу і поставити в холодильник. Змішати в маленькій мисці яйця з гірчицею і підготувати в такій же тарілці сухарі для панірування. Розігріти олію в глибокій сковороді. Опустити кожен шматочок м'яса в збиті яйця, потім в сухарі і обсмажувати по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Важливо, щоб олії було достатньо, перевертати шматочки потрібно обережно, щоб не порушити паніровку. Подавати відразу ж, з лимонами, порізаними на половинки.