Lila » 30 ноя 2014, 23:13
Каре ягняти в соусі «баролло» з картопляною запіканкою з білими грибами
Шеф-кухар Сергій Вєкшин
Картопляна запіканка - класичний російський гарнір. Картоплю нарізати дуже тонкими пластинками на слайсері або ножем, Відварити, укласти в спеціальну форму, чергуючи з білими грибами, соусом «Бешамель», тертим пармезаном, і запікати. Смак виходить відмінний
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ / в грамах /
Для каре ягняти:
каре ягняти 250, масло рослинне 50, часник 10, розмарин свіжий 5, вино сухе червоне «Баролло» 20, бульйон курячий 100, сіль за смаком, перець чорний мелений за смаком
Для соусу «Бешамель»:
цибуля-шалот 20, олія оливкова 20, молоко 300, сіль за смаком, перець чорний мелений за смаком, гвоздика 1 -2 шт., горіх мускатний 0,5, масло вершкове 20, борошно 20
Для запіканки картопляної з білими грибами:
картопля 200, сіль за смаком, гриби білі 150, олія рослинна 10, часник 10, цибуля-шалот 10, перець білий мелений за смаком, розмарин свіжий 2 гілочки, соус «Бешамель» 150, пармезан тертий 30, масло вершкове розтоплене 10
Сервіровка: запіканка картопляна з білими грибами 380, каре ягняти 200, гриби білі 60, соус «Баролло» 60, цибуля-сібулет 10
ЯК ГОТУВАТИ
Каре ягняти
Каре ягняти зачистити від жил. Обсмажити на олії з часником і гілочкою свіжого розмарину. Приготувати соус «Баролло»: в сковороду, де готується ягня, додати вино, курячий бульйон і тушкувати до готовності. Наприкінці довести до смаку сіллю і перцем.
Соус «Бешамель»
Подрібнену цибулю-шалот обсмажити на оливковій олії. Додати молоко, сіль, перець, гвоздику і мускатний горіх. Змішати вершкове масло з борошном і отриманою сумішшю затягнути соус. Процідити.
Запіканка картопляна з білими грибами
Картоплю нарізати тонкими шматочками, відварити в підсоленій воді.
Білі гриби (75 г) порізати шматочками. Обсмажити на олії (5 г)
Додати часник, цибуля-шалот, сіль, перець, гілочки свіжого розмарину
Картоплю викласти у форму шарами, чергуючи з соусом «Бешамель», шматочками обсмажених білих грибів і тертим пармезаном.
Зробити два шари, зверху полити розтопленим вершковим маслом, довести до готовності в духовці 10 хвилин при температурі 250 ° С.
Обсмажити на олії (5 г) шматочки білих грибів (75 г) для прикраси.
Сервіровка
Готову запіканку викласти на тарілку, поруч помістити готове каре ягняти і шматочки білих грибів, полити процідженим соусом «Баролло», прикрасити цибулею-сібулетом.