ПЕЧЕНЯ З ЯГНЯТИНИ, ЗАПЕЧЕНА В МАРИНОВАНОМУ БАКЛАЖАНІ
Шеф-кухар Валентин ЛОБАЧОВ
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ / в грамах /
Ягнятина (задок) 200, перець болгарський 40, цукіні 40, помідори 40, вино червоне «Кюве дю Метр» 70, баклажан 330, оцет винний червоний 70, сіль за смаком, часник 5, коньяк (5 зірочок) 50, розмарин (гілочки ) 5, цибуля червона 30, паприка суха 2, кінза 5
ЯК ГОТУВАТИ
• На сковороді обсмажити ягнятину, нарізану кубиками, нарізані болгарський перець і цукіні.
• Додати нарізані великими шматками помідори і обсмажувати ще 10 хвилин.
• Влити червоне вино і тушкувати до готовності.
• Баклажан зрізати на 1/3, вичистити м'якоть, змастити червоним винним оцтом, натерти сіллю і часником. Маринувати 5-10 хвилин.
• Підготовлену печеню закласти в баклажан і запікати при 200 ° С 7-10 хвилин.
• Перед подачею полити коньяком.
• Декорувати гілочками розмарину, червоною цибулею, запанірувати в сухій папрриці, і зеленню кінзи.
Печеня не повинно бути рідкою, так як при запіканні зайва рідина в баклажані може деформувати конструкцію.
Червона цибуля:
Видів цибулі в природі немало. Цибуля, яку називають червоною, коштує дорожче звичайної білої. Крім того, що в салатах та інших стравах вона виглядає дуже красиво, багатьом людям вона здається смачнішою від звичайної ріпчастої цибулі світлих сортів - смак більш солодкий і тонкий, не обпалює слизові оболонки рота. Колір червоної цибулі скоріше можна вважати фіолетовим.