Страница 1 из 1

Re: Kuchnia polska – baranina (кухня польська - баранина)

СообщениеДобавлено: 30 июн 2014, 00:33
док
Сироватка для зберігання та замочування баранини

Рекомендації старої довоєнної польської книги Gałecka M., Kulzowa H., „Kuchnia polska”, Atelier Girs-Barcz , Warszawa-1930, - 718 stron щодо барани:
"Dla kruchości, a także dla odję¬cia właściwego baraniemu mięsu odoru, dobrze jest zalać baraninę serwatką lub mlekiem kwaśnem, albo słodkiem. W mleku też może mięso leżeć dłużej, byle było całe niem pokryte. "
В перекладі це означає наступне: "Для пом’якшення, а також для зменшення характерного запаху баранину добре залити молочною сироваткою або кислим, чи навіть солодким молоком. У молоці (сироватці) м'ясо може довше зберігатися, лише важливо щоб воно було повністю ним покрито. "

Re: Kuchnia polska – baranina (кухня польська - баранина)

СообщениеДобавлено: 04 июл 2014, 01:13
док
Ще одна довоєнна польська кулінарна книга Gałecka M., Kulzowa H., „Kuchnia polska”, Atelier Girs-Barcz , Warszawa-1930,- 718 stron. рекомендує баранину як найкраще мясо. Десяток старих рецептів знайдете на сторінці http://vivci.kardash.com.ua/kuchnia%20polska.htm.

Można tam znaleźć receptury wykorzystywane do dziś, ale także przepisy na potrawy bardzo archaiczne, które już w niewielu domach się podaje.