Страви з баранини

Місце для рецептів з баранини, овечого молока, бринзи

Re: Страви з баранини

Сообщение kravtchyk » 31 окт 2013, 23:50

Піті ( азербайджанський національний суп)

Необхідні продукти
- 200-250 г баранини
- 2 ріпчасті цибулини
- 1 помідор
- 3-4 шт. аличі
- 1 -2 картоплини
- 1 ст. ложка гороху
- 6 зерен чорного перцю
- 1 ст. ложка рубаної зелені кінзи
- 1 ст. ложка рубаної зелені петрушки
- 0,5 ст. ложки рубаної зелені чаберу
- 5-6 тичинок шафрану
- сіль - за смаком

Приготування
Суп піті готують в спеціальному , глазурованому всередині , невисокому керамічному горщику , об'ємом близько 1 л . Кожна порція готується окремо і подається до столу прямо в горщиках.
Закласти в порційний горщик дрібно нарізану цибулю , м'ясо , аличу , горох (попередньо замочений на 10 годин), залити 0,5 л окропу , щільно закрити кришкою або блюдцем і поставити в духовку на 30 хв. Додати картоплю , нарізану четвертинками , сіль , чорний перець і залишити в духовці ще на 30 хв. Якщо вода сильно википіла - долити окріп. Перед закінченням приготування заправити суп піті прянощами та зеленню , дати постояти в духовці ще 2-3 хв , після чого подавати до столу.
kravtchyk
 
Сообщения: 47
Зарегистрирован: 30 сен 2013, 22:32

Re: Страви з баранини

Сообщение kravtchyk » 01 ноя 2013, 00:08

Сулу хінгал ( азербайджанський суп з локшиною )

Продукти
- 300 г баранини
- 80 г борошна
- 1 яйце
- 50 г гороху
- 50 г топленого масла
- 1 ріпчаста цибулина
- 20 г винного оцту
- кінза , кріп , м'ята , спеції , сіль - за смаком

Приготування
Баранину нарізати шматочками і відварити до готовності. В отриманому бульйоні відварити горох , попередньо замочений на ніч. Замісити прісне тісто з борошна , води і яйця , розкачати його тонким шаром , як на локшину , нарізати прямокутники ( 2x3 см) і занурити їх у суп . Довести страву до кипіння , зняти піну , додати пасеровану на топленому маслі цибулю , а за 5 хв до готовності - сіль , кінзу , кріп. При подачі до столу посипати суп сушеною м'ятою. Окремо подати винний оцет .
kravtchyk
 
Сообщения: 47
Зарегистрирован: 30 сен 2013, 22:32

Re: Страви з баранини

Сообщение kravtchyk » 01 ноя 2013, 00:19

Довга з м'ясом ( азербайджанський гороховий суп з фрикадельками )

Необхідні продукти

- 300 г баранини
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 500 г мацоні
- 60 г рису
- 40 г гороху
- 20 г борошна
- 100 г щавлю або шпинату
- зелень кінзи , кропу , сіль , спеції - за смаком

Приготування
М'якоть баранини пропустити через м'ясорубку разом з цибулею , додати перець , перемішати і обробити фарш у вигляді фрикадельок .У м'ясному бульйоні відварити попередньо замочений горох. Потім додати рис , щавель або шпинат , зелень , фрикадельки , мацоні ( або кисле молоко , змішане з борошном і про варене при безперервному помішуванні ) , сіль. Страву варити до готовності. До столу довгу подають як в теплому , так і в холодному вигляді.
kravtchyk
 
Сообщения: 47
Зарегистрирован: 30 сен 2013, 22:32

Re: Страви з баранини

Сообщение Lila » 03 ноя 2013, 00:20

Ще один рецепт приготування першої страви з баранини Хамраші ( азербайджанська національна страва )

Необхідні продукти для хамраші
• 500 г баранини
• 0,5 склянки квасолі
• 2 яйця
• 4 ріпчасті цибулини
• 1 ст. ложка сухої м'яти
• 2 ст. ложки кінзи
• 8 зерен чорного перцю
• 0,5 ч. ложки меленого чорного перцю
• 1 ст. ложка настою шафрану
• сіль - за смаком

Приготування хамраші
Особливість хамраші в тому , що більшість його компонентів готують окремо і потім засипають у вже готовий бульйон і швидко доводять до готовності.
М'якоть баранини відокремити , з кісток і однієї цибулини зварити бульйон протягом 1,5 годин. Окремо відварити попередньо замочену квасолю. З борошна , яйця і 1 ст. ложки води замісити круте тісто , нарізати локшину. З м'яса зробити фарш , змішати з м'ятою , дрібно нарізаною цибулиною , яйцем і зробити фрикадельки . У готовий бульйон покласти залишки дрібно нарізаної цибулі і всі підготовлені компоненти - квасолю , локшину , фрикадельки - і варити до готовності. Заправити сіллю , пряною зеленню і шафраном .
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: Страви з баранини

Сообщение Lubco23 » 27 ноя 2013, 22:51

Баранина - м'ясо барана , вівці чи ягняти .
З м'яса цих тварин готують багато різних і смачних страв. Смак м'яса ягнят (як і у телят ) залежить від того , чим їх годували. Ягнята молочні - це ягнята , яких годують молоком до 6 місяців. М'ясо у них має ніжний смак , світло- рожевого кольору , з білим жирком . Ягнята відгодівельні - це ягнята , які пасуться до року на луках. М'ясо відгодівельних ягнят світло- червоне , жир білого кольору. Баран або вівця - це м'ясо тварин не старші двох років , має темно-цегельний колір , а жир з жовтуватим відтінком. Тварини старше двох років мають м'ясо темно-червоного кольору і жовтий жир. Їх м'ясо досить жорстке , що не таке смачне , з різким запахом. На смак баранина важче ягнятини , і запах у неї різкіше , тому чим молодше баран або вівця , тим м'якше буде у них запах , а м'ясо ніжніше і смачніше. Баранину рекомендується готувати на помірному вогні і не надто довго , так як потім вона стає сухуватою . Різні частини туші можна коптити , в'ялити , солити.
Шия . Являє собою плоский шматок м'яса , використовують для тушкування і варіння. Воно вважається недорогим і трохи жорстким , тому шию варто готувати на повільному вогні з додаванням рідини. З шиї виходить хороше тушковане м'ясо і дуже смачні густі супи і просто супи. Цей шматок можна також скачати в рулет (з начинкою або без ) і приготувати його на повільному вогні.
Частина спинки. М'ясо вважається недорогим , в ньому відносно багато кісток. Його можна зрізати з кісток і скачати в рулет. З цієї частини туші виходить хороше тушковане м'ясо і дуже смачні густі супи і просто супи , фаршировані рулети та рулети зі спеціями , рубане м'ясо і багато іншого , а м'ясо молодих тварин дуже смачне в смаженому вигляді.
Шийна частина хребта у тварини відносно мала, тому цю частину не ділять навпіл , а нарізають цілком з шийно- потиличної частини . Кісточка хребта при цьому залишається в центрі котлети. Вона має ніжне м'ясо , мало жиру і дуже хороша для смаження на грилі або на сковороді , але не варто її смажити занадто довго.
Грудинка молодої тварини не дуже м'ясиста , а у більш дорослої тварини вона з жирком . Вона вважається недорогим і менш ніжним мясом , тому її варто готувати на повільному вогні з додаванням рідини. Грудинку використовують для різних супів , рагу , плову і просто тушкованого м'яса зі спеціями. М'якоть , зрізану з ребер , використовують для приготування фаршированого жаркого , рулетів . Грудинку можна і запікати , але для того щоб вона вийшла соковитою , її потрібно покласти жиром вниз на деко або в форму для запікання.
Лопатка . М'ясо лопатки щільне і містить мало жиру. З нього можна приготувати різні супи , тушковане м'ясо , рагу , плов , рулети , рубане м'ясо , шашлик і багато іншого. Дуже популярна лопатка , запечена цілком зі спеціями або фарширована . Для того щоб вона вийшла соковитою , її потрібно покласти жиром вниз на деко або в форму для запікання.
Попереково -крижова частина - це найніжніше м'ясо найвищого гатунку . Підходить для смаження і для гриля , продають його на кісточках або відокремленим від кісток. З нього роблять рулети , готують різні вишукані страви з філе і багато інших страв .
Стегно. Це чудовий шматок м'яса вагою не менше 2 кг. Жир на стегні зазвичай буває вкритий тонкою вологою плівкою з сильним запахом , яку при необхідності дуже легко можна зрізати. З нього можна приготувати соковите жарке , стейки великими або тонкими ( невеликими ) шматками , рубані вироби та багато різних страв . М'ясо використовують для барбекю , смажать на грилі , на сковороді , запікають у духовці. Стегно баранчика , запечене цілком, так само популярно , як лопатка або грудинка . Його запікають із спеціями або фаршированим , але для того щоб стегно вийшло соковитим , його потрібно покласти жиром вниз на деко або в форму для запікання.
Lubco23
 
Сообщения: 31
Зарегистрирован: 03 июн 2013, 18:45

Re: Страви з баранини

Сообщение Angelina » 05 янв 2014, 20:54

Салати і закуски з баранини

Салат "Пікантний"
200 г відвареної баранини, 100 г тертого хріну, 5 столових ложок. Майонезу, 2 цибулини, 1 столова ложка баранячого жиру, 1 ч. л. лимонного соку, 1/2 ч. л. цукру , сіль за смаком.

М'ясо нарізати кубиками , посолити , додати обсмажену в баранячому жирі подрібнену цибулю, змішаний з цукром і лимонним соком тертий хрін. Салат викласти гіркою в салатник, заправити майонезом і подати до столу.

Салат , з бараниною і коріандром
300 г відвареної баранини, 200 г ядер волоських горіхів, 100 г сметании, 50 г майонезу, 1 варений червоний буряк,. 1 варена морква , 1 ст. л . меленого коріандру, сіль і мелений червоний перець за смаком.

М'ясо нарізати кубиками, посолити, поперчити, Додати тертий буряк, подрібнені горіхи і коріандр. Салат перемішати, покласти в салатник, заправити сумішшю майонезу і сметани і подати до столу , прикрасивши фігурно нарізаною морквою.

Закуска з баранини і редиски
200 г відвареної баранини, 100 г майонезу, 100 г вершкового масла, 1 пучок редиски, 1 буханець білого хліба, сіль і червоний мелений перець за смаком.

М'ясо нарізати тонкими скибочками, додати нарізаний кружечками редис, перець, сіль, перемішати і заправити майонезом. Хліб нарізати тонкими скибочками , кожну скибочку змастити вершковим маслом. На кожну скибочку викласти гіркою порцію приготовленої суміші.

Гостра закуска з баранини
300 г відвареної баранини, 2 стручки гострого перцю, 2 баклажани, 2 ст. л . рослинної олії, 2 зубки часнику, 1 морква, 1 цибулина, 1 буханець хліба, сіль за смаком.

Очищені баклажани і моркву нарізати соломкою, додати нарізану кільцями цибулю, подрібнений гострий перець і товчений часник. Овочеву масу укласти на змащену олією сковороду і смажити протягом 3 хвилин, потім додати сіль, влити трохи води і тушкувати 20 хвилин. М'ясо провернути через м'ясорубку, змішати з овочами і тушкувати 3-5 хвилин. Готову закуску остудити, покласти на скибочки хліба і подати до столу.
Angelina
 
Сообщения: 11
Зарегистрирован: 05 ноя 2013, 22:21

Re: Страви з баранини

Сообщение Angelina » 05 янв 2014, 21:44

Салати і закуски з баранини

Салат "Пікантний"
200 г відвареної баранини, 100 г тертого хріну, 5 столових ложок. Майонезу, 2 цибулини, 1 столова ложка баранячого жиру, 1 ч. л. лимонного соку, 1/2 ч. л. цукру , сіль за смаком.

М'ясо нарізати кубиками , посолити , додати обсмажену в баранячому жирі подрібнену цибулю, змішаний з цукром і лимонним соком тертий хрін. Салат викласти гіркою в салатник, заправити майонезом і подати до столу.

Салат , з бараниною і коріандром
300 г відвареної баранини, 200 г ядер волоських горіхів, 100 г сметании, 50 г майонезу, 1 варений червоний буряк,. 1 варена морква , 1 ст. л . меленого коріандру, сіль і мелений червоний перець за смаком.

М'ясо нарізати кубиками, посолити, поперчити, Додати тертий буряк, подрібнені горіхи і коріандр. Салат перемішати, покласти в салатник, заправити сумішшю майонезу і сметани і подати до столу , прикрасивши фігурно нарізаною морквою.

Закуска з баранини і редиски
200 г відвареної баранини, 100 г майонезу, 100 г вершкового масла, 1 пучок редиски, 1 буханець білого хліба, сіль і червоний мелений перець за смаком.

М'ясо нарізати тонкими скибочками, додати нарізаний кружечками редис, перець, сіль, перемішати і заправити майонезом. Хліб нарізати тонкими скибочками , кожну скибочку змастити вершковим маслом. На кожну скибочку викласти гіркою порцію приготовленої суміші.

Гостра закуска з баранини
300 г відвареної баранини, 2 стручки гострого перцю, 2 баклажани, 2 ст. л . рослинної олії, 2 зубки часнику, 1 морква, 1 цибулина, 1 буханець хліба, сіль за смаком.

Очищені баклажани і моркву нарізати соломкою, додати нарізану кільцями цибулю, подрібнений гострий перець і товчений часник. Овочеву масу укласти на змащену олією сковороду і смажити протягом 3 хвилин, потім додати сіль, влити трохи води і тушкувати 20 хвилин. М'ясо провернути через м'ясорубку, змішати з овочами і тушкувати 3-5 хвилин. Готову закуску остудити, покласти на скибочки хліба і подати до столу.
Angelina
 
Сообщения: 11
Зарегистрирован: 05 ноя 2013, 22:21

Re: Страви з баранини

Сообщение Nina.dok » 05 янв 2014, 22:28

Перші страви з баранини

Томатний суп з м'ясом і салатом
1 л бульйону з баранини, 200 г відвареної баранини, 200 мл томатного соку, 50 г рису, 10 листків салату,2 болгарських перці, 2 ст. л . сметании, 2 ч. л. Аджики, 1/2 ч. л. червоного меленого перцю, сіль за смаком.

Бульйон довести до кипіння , покласти рис і варити на середньому вогні протягом 10 хвилин, після чого влити суміш томатного соку і аджики. Через 5-7 хвилин додати нарізане порційними шматочками м'ясо, нашаткований болгарський перець, червоний мелений перець і сіль. Варити 3-5 хвилин, потім покласти крупно нарізане листя салату, довести суп до кипіння і подати до столу, заправивши сметаною.

Суп з баранини і з пшоном
1,5-2 л бульйону з баранячих кісток, 200 г відвареної баранини, 100 г пшона, 3 – 4 картоплини, 2 цибулини, 2зубчики часнику, 2 ст. л . сметании, 1 ст. л . лимонного соку, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 ст. л . томатної пасти, 1 ст. л . оливкової олії, 1 ч. л. аджики, 1 лавровий лист, 1/2 ч. л. чорного меленого перцю, 1/2 пучка зелені кінзи, сіль за смаком.

Бульйон довести до кипіння , додати промите пшоно і варити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Потім додати нарізані соломкою картоплю, корінь петрушки і моркву. Через 5-7 хвилин покласти подрібнені й обсмажені на оливковій олії цибулю і часник, томатну пасту, аджику, чорний мелений перець і нарізане маленькими шматочками відварене м'ясо. Варити протягом 10 хвилин, після чого додати лавровий лист, сіль, довести суп до готовності і подати до столу, посипавши рубаною зеленню кінзиі заправивши сумішшю сметани і лимонного соку.


Грибний суп з баранячими реберцями
1,5-2,0 л грибного бульйону, 300 г баранячих реберець, 50 г баранячого жиру, 2 – 3 картоплини, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1 пучок зелені петрушки, сіль за смаком.

Підготовлені баранячі реберця нарубати невеликими шматками, посолити, поперчити і обсмажити до готовності в розтопленому баранячому жирі. У каструлю з киплячим грибним бульйоном покласти нарізані кубиками картоплю, корінь петрушки і моркву, додати чорний перець, сіль і варити на слабкому вогні протягом 10 хвилин, потім покласти обсмажені баранячі реберця. Варити суп протягом 10 хвилин, після чого посипати подрібненою зеленню петрушки і гарячим подати до столу.
Nina.dok
 
Сообщения: 14
Зарегистрирован: 09 ноя 2013, 00:58

Re: Страви з баранини

Сообщение Angelina » 05 янв 2014, 22:32

Ще один рецепт першої страви з баранини

Чучвара (щось на зразок супу пельменями або варениками з м’ясом)

500 г борошна, 300 г баранини, 300 г баранячих кісток, 200 г яловичини, 5 цибулин, 3 зубки часнику. 3 яйця, 2 помідора, 1 пучок зелені петрушки, 1 ч. л. чорного меленого перцю, сіль за смаком.

Спершу приготуйте фарш для начинки. Для цього баранину і яловичину нарізати шматками, пропустити через м'ясорубку, додати сіль, перець, 3 нашатковані цибулини і перемішати. Муку висипати гіркою в глибоку миску, зробити вгорі поглиблення у вигляді лійки, додати яйця,. Сіль, 1/2 склянки води і замісити круте тісто. Залишити його на 20 хвилин, потім розкачати в тонкий пласт і розрізати на квадратики 5x5 см. На кожен з них покласти по 1 ч. л. фаршу. Кожен пельмень згорнути вдвічі, загнути бортик, обернути навколо вказівного пальця, защипнути край. Пельмені викласти на посипану борошном обробну дошку і залишити на 10-15 хвилин, після чого покласти в прохолодне місце на 1 годину. Тим часом баранячі кістки нарубати, покласти в каструлю, залити холодною водою і варити 1,5-2,0 години, потім вийняти кістки , довести бульйон до кипіння, додати залишки цибулі, товчений часник , нарізані часточками помідори, сіль і варити ще 15 хвилин, після чого опустити пельмені і довести суп до готовності. Готовий суп посипати подрібненою зеленню петрушки і подати гарячим до столу.
Angelina
 
Сообщения: 11
Зарегистрирован: 05 ноя 2013, 22:21

Re: Страви з баранини

Сообщение док » 05 янв 2014, 23:42

Мослі по марокканські
Продукти : 1 ціла бараняча нога, 500 г картоплі, 100 г вершкового масла, 1 столова ложка борошна, 1 столова ложка лимонного соку, 1 столова ложка 3 %-ного оцту, кілька гілочок петрушки, 1/2 чайної ложки меленого шафрану, сіль і чорний мелений перець за смаком.

У підготовленій баранячій нозі зробити глибокі надрізи. Сіль, оцет, мелений чорний перець і шафран залити 1 склянкою води, перемішати і полити м'ясо приготовленою сумішшю. М'ясо і розрізану навпіл очищену картоплю укласти на посипане борошном деко, додати нарізане невеликими шматочками масло, поставити в сильно розігріту духовку і запікати до готовності , збризкуючи час від часу розведеним в 1 склянці води лимонним соком. Відрази гарячим подати до столу , прикрасивши гілочками петрушки.
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Пред.След.

Вернуться в Вівчарська кухня

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3

cron