Таджин з помідорами
3 кг помідорів ,
1 кг баранини ,
100 мл рослинної олії,
1 пучок зелені петрушки ,
1 / 2 ч. л. меленого імбиру ,
1 / 4 ч. л. меленого шафрану ,
сіль за смаком.
М'ясо порізати на 10 шматків, покласти в каструлю, посолити, посипати імбиром і шафраном, влити рослинну олію і трохи води і тушкувати, помішуючи, до готовності. Потім вийняти з каструлі м'ясо, покласти в неї очищені від шкірки і розрізані на 4 частини помідори, додати подрібнену зелень петрушки і тушкувати, помішуючи, до загусання. Потім покласти м'ясо, тушкувати 10-15 хвилин, після чого подати страву до столу.
Солодкий таджин
1 кг баранини ,
1 кг гарбуза ,
50 мл рослинної олії ,
50 г топленого масла ,
50 г цукрової пудри ,
1 ч. л. борошна ,
1 часточка часнику ,
1 лимон ,
1 апельсин , 1/2 ч. л. кориці ,
1 / 2 ч. л. меленого шафрану ,
1 / 4 ч. л. меленого імбиру ,
сіль за смаком.
М'ясо нарізати невеликими шматками , натерти часником , посолити , посипати імбиром , шафраном , покласти в каструлю , додати рослинну олію, влити трохи води і тушкувати на повільному вогні до готовності. Потім додати розведене водою борошно і довести до кипіння. Гарбуз нарізати тонкими скибочками , покласти в глибоку сковородуі тушкувати, додаючи води і помішуючи, до повного випаровування рідини. Потім додати сіль, цукрову пудру, корицю, топлене масло і обсмажувати протягом 40 хвилин, не перестаючи мішати. М'ясо викласти на блюдо, зверху помістити гарбуз, полити соусом, що залишився від тушкування м'яса , прикрасити шматочками лимона і апельсина і подати до столу.
Таджин з овочами і родзинками
500 г баранини ,
100 г моркви ,
100 г ріпи ,
100 г кабачків ,
100 г помідорів ,
100 г родзинок ,
50 мл рослинного масла ,
3 цибулини ,
1 корінь селери ,
1 пучок зелені кропу ,1/2 пучка петрушки ,
1 ч. л. аджики ,
сік 1/2 лимона ,
1 / 2 ч. л. чорного меленого перцю ,
1/2 ч. л. червоного меленого перцю ,
сіль за смаком.
Баранину нарізати невеликими шматочками і обсмажити в рослинній олії до золотистого кольору. Потім посолити , поперчити , додати нарізані кубиками моркву , ріпу , кабачки , корінь селери , подрібнену цибулю і очищені від шкірки кусочки помідорів . Влити трохи води , тушкувати протягом 30 хвилин , після чого покласти попередньо замочений ізюм . Через 15 хвилин посипати страву подрібненою зеленню кропу і петрушки , додати аджику, заправити лимонним соком і подати до столу.
Таджин з яблуками
500 г баранини,
500 г зелених яблук,
2 ст. л . оливкової олії,
1 ч. л. Борошна,
1/2 ч. л. меленого шафрану,
1/2 ч. л. меленого імбиру,
сіль за смаком.
М'ясо нарізати великими шматками , покласти в каструлю , посолити , посипати шафраном та імбиром , додати оливкове масло , влити трохи води і тушкувати до готовності. Потім покласти очищені від шкірки і серцевини і розрізані навпіл яблука , влити трохи води і тушкувати протягом 7 хвилин , потім додати розведену в невеликій кількості води борошно і тушкувати 3-5 хвилин.
Таджин з айвою
500 г баранини
300 г айви
2 ст. л . цукру
2 ст. л . топленого масла
1/2 ч. л. меленого шафрану
мелений мускатний горіх на кінчику ножа
сіль за смаком.
Розрізати айву на 4 частини , посипати цукром , залити холодною водою і відварити до готовності. М'ясо нарізати маленькими шматочками і обсмажувати в топленому маслі протягом 5 хвилин , потім посолити , посипати шафраном і мускатним горіхом , влити трохи відвару айви і тушкувати на слабкому вогні протягом 20-30 хвилин. Потім покласти айву , влити трохи відвару , довести до кипіння і подати до столу.
Порада
Марокканська кухня страви якої виділяються різноманітністю і унікальним смаком , вимагає придбання спеціального посуду - таджіна. Цей посуд являє собою глиняну глибоку сковорідку, з конічною кришкою. Добрий таджин має мати товсте дно і стінки . Крім того , в його кришці є маленький отвір через який пара виходить назовні. Конусна форма кришки забезпечує безперервну циркуляцію вологи всередині посуду. Страви, приготовлені в таджині, відрізняються ніжністю, соковитістю та просякнуті ароматами кожного зі своїх інгредієнтів. Якщо використовувати цей посуд на газовій плиті, то необхідно ставити його на розсікач полум'я. Цей посуд не можна ставити в духовку.