Первинна обробка м'яса та його зберігання

Місце для рецептів з баранини, овечого молока, бринзи

Первинна обробка м'яса та його зберігання

Сообщение Lubco23 » 27 ноя 2013, 22:40

Ознаки доброякісності м'яса

Ознаками свіжості м'яса є запах , колір , консистенція. Але в деяких випадках для визначення свіжості м'яса цих ознак недостатньо. Так, наприклад, зовсім непридатне м'ясо в замороженому вигляді не має неприємного запаху. Несвіжість може виявитися при пробному варінні шматочка м'яса. Іноді м'ясо протикають розігрітим ножем , так як буває що запах зовнішнього шару нормальний, а в товщі м'язів уже почався процес розкладання. Доброякісне остигле і охолоджене м'ясо покрите тонкою шкыркою блідо -рожевого або блідо-червоного кольору. При обмацуванні поверхні рука залишається сухою. На розрізах м'ясо не прилипає до пальців. Колір його червоний ( м'ясо великої рогатої худоби) , білувато-рожевий ( телятина) , коричнево-червоний ( баранина ) і рожево-червоний (свинина) , сік прозорий . Консистенція свіжого м'яса щільна , ямка , що утворюється при натисканні пальцем , швидко вирівнюється. Доброякісне морожене м'ясо на дотик тверде і при постукуванні видає ясний звук. На поверхні і на розрізах м'ясо червоного кольору з сіруватим відтінком , якого надають м'ясу дрібні кристали льоду. Навіть при незначному нагріванні (наприклад , якщо прикласти палець) утворюється яскраво- червона пляма.Морожене м'ясо не має специфічного м'ясного запаху. По запаху визначити його свіжість можна тільки після того , як м’ясо відтане . Якщо м'ясо двічі заморожувалося , то за якістю воно значно нижче. Колір двічі замороженого м'яса на поверхні темно-червоний , а на розрізі вишнево-червоний. При зігріванні пальцем колір м'яса не змінюється. М'язи і кістковий мозок повинні бути червоного кольору.
Заморожене м'ясо слід обмити , покласти в каструлю або тазик , накрити і залишити так на 2-3 години , щоб воно поступово відтануло . Не можна розморожувати м'ясо у воді або класти його в тепле місце , так як від цього якість м'яса сильно погіршується.
Lubco23
 
Сообщения: 31
Зарегистрирован: 03 июн 2013, 18:45

Первинна обробка мяса та його зберігання

Сообщение DemonEr » 11 дек 2016, 16:23

Спасибо
А сколько храниться такое мясо?
http://rieltarmada.wordpress.com продажа квартир с отделкой http://alkasarrielt.wordpress.com снять 2х комнатную квартиру в москве http://bumerangrielt.livejournal.com
DemonEr
 
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 13 сен 2016, 21:36

Первинна обробка мяса та його зберігання

Сообщение TguyqtPab » 26 сен 2019, 03:19

Спасибо парни Когда мясо запекаю, то вымачиваю, как вы и говорите. А с варкой так не делал. По принципу , что вымачивать в воде если в воде вариться будет

Теперь понял , что делал не правильно .
TguyqtPab
 
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 25 май 2017, 01:24


Вернуться в Вівчарська кухня

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron