М'ясо баранина. Найкращі страви від професіоналів

Місце для рецептів з баранини, овечого молока, бринзи

Re: М'ясо баранина. Найкращі страви від професіоналів

Сообщение Lila » 08 дек 2014, 00:25

ПЕЧЕНЯ З ЯГНЯТИНИ, ЗАПЕЧЕНА В МАРИНОВАНОМУ БАКЛАЖАНІ
Шеф-кухар Валентин ЛОБАЧОВ

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ / в грамах /
Ягнятина (задок) 200, перець болгарський 40, цукіні 40, помідори 40, вино червоне «Кюве дю Метр» 70, баклажан 330, оцет винний червоний 70, сіль за смаком, часник 5, коньяк (5 зірочок) 50, розмарин (гілочки ) 5, цибуля червона 30, паприка суха 2, кінза 5
ЯК ГОТУВАТИ
• На сковороді обсмажити ягнятину, нарізану кубиками, нарізані болгарський перець і цукіні.
• Додати нарізані великими шматками помідори і обсмажувати ще 10 хвилин.
• Влити червоне вино і тушкувати до готовності.
• Баклажан зрізати на 1/3, вичистити м'якоть, змастити червоним винним оцтом, натерти сіллю і часником. Маринувати 5-10 хвилин.

• Підготовлену печеню закласти в баклажан і запікати при 200 ° С 7-10 хвилин.
• Перед подачею полити коньяком.
• Декорувати гілочками розмарину, червоною цибулею, запанірувати в сухій папрриці, і зеленню кінзи.
Печеня не повинно бути рідкою, так як при запіканні зайва рідина в баклажані може деформувати конструкцію.



Червона цибуля:
Видів цибулі в природі немало. Цибуля, яку називають червоною, коштує дорожче звичайної білої. Крім того, що в салатах та інших стравах вона виглядає дуже красиво, багатьом людям вона здається смачнішою від звичайної ріпчастої цибулі світлих сортів - смак більш солодкий і тонкий, не обпалює слизові оболонки рота. Колір червоної цибулі скоріше можна вважати фіолетовим.
Lila
 
Сообщения: 50
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: М'ясо баранина. Найкращі страви від професіоналів

Сообщение Lila » 08 дек 2014, 00:32

БАРАНЯЧА НІЖКА, ТУШКОВАНА З ОВОЧАМИ
Руслан АРІФУЛОВ, член Національної гільдії шеф-кухарів.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ / в грамах /
Гомілка ягняти 350, олія рослинна 23, чебрець, розмарин 8, бульйон овочевий 700, бульйон баранячий міцний 50, цибуля ріпчаста 200, картопля 120, перець болгарський 120, алича 20, спеції хмелі-сунелі 8, сіль 4, помідори Пакіно 200, зелень свіжа (петрушка, кріп, кінза) 20

ЯК ГОТУВАТИ

Обсмажити баранину в рослинній олії з чебрецем і розмарином до золотистого кольору. Залити баранину сумішшю овочевого і мясного бульйону так, щоб м'ясо було тільки злегка прикрите. Довести до кипіння. Додати цибулю, картоплю, болгарський перець, аличу, спеції хмелі-сунелі і сіль. Довести до кипіння і тушити при температурі 70 ° С протягом 40 хвилин. За 10 хвилин до кінця варіння додати помідори і свіжу зелень, подавати в глибокій, заздалегідь добре прогрітій тарілці.
Lila
 
Сообщения: 50
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: М'ясо баранина. Найкращі страви від професіоналів

Сообщение Lila » 08 дек 2014, 00:42

РУБАНЕ М'ЯСО ЯГНЯТИ У СТИЛІ «МАКФУЛ» З КАРАМЕЛІЗОВАНИМИ ПОМІДОРАМИ ТА ЦИБУЛЕЮ
Рашид МАФТУ

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ / в грамах /
Цибуля ріпчаста 50, м'ясо ягняти 100, помідори 30, сіль 1/4 ч.л., перець чорний мелений 1/2 ч. л., кориця 1 ч.л., вода 2 склянки, цукор або мед 1 ч. л. , мигдаль (горіхи) 1/2 ч. л., зерна сезаму 1, розмарин 1

ЯК ГОТУВАТИ

• Ріпчасту цибулю і м'ясо ягняти нарізати довільно.
• Помідори очистити від шкірки і нарізати.
• Підготовлені помідори і м'ясо ягняти помістити в кокотницю, туди ж покласти 1/2 частої ріпчастої цибулі, сіль, чорний мелений перець, корицю (1/2 чайної ложки).
• Залити водою, закрити кришкою і тушкувати на середньому вогні, періодично перемішуючи.
• Через 1,5 години вийняти м'ясо з кокотниці, додати в отриманий соус залишки ріпчастої цибулі , цукор або мед і 1/2 чайної ложки кориці. Готувати соус, поки ріпчаста цибуля не стане прозорою і карамелізованою.
• В отриманий соус покласти шматочки м'яса, дати трохи потомитися, викласти на блюдо і подавати гарячим.
• Додати в якості прикраси міндальні горіхи, обсмажені на грилі, і зерна сезаму (кунжуту).
Декорувати гілочкою розмарину.
Lila
 
Сообщения: 50
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Мясо баранина Найкращі страви від професіоналів

Сообщение Milaschkt » 30 окт 2017, 00:53

Просто мясо готовится совсем чуть... с розоватым соком внутри. Мариновать в вине и оливковом масле.
Milaschkt
 
Сообщения: 1
Зарегистрирован: 02 авг 2015, 05:47
Откуда: Россия

Пред.

Вернуться в Вівчарська кухня

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron