Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй сам

Чат, доброзичливі плітки під миску смаженої ягнятини...

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение Lubco23 » 02 ноя 2013, 11:54

ТЕРМІН ФАЛЬСИФІКАЦІЯ ПРОДУКТІВ ( Falsifico - підробляю ) -
підробка або часткова заміна натурального продукту (м'яса , молока , меду та ін ) іншим - дешевшим , менш поживним . Переслідується і карається законом в багатьох країнах як важкий кримінальний злочин. Фальсифіковані продукти визначаються в процесі ветеринарно - санітарної експертизи методами огляду, дегустації , фізико - хімічних аналізів на основі порівняння морфологичічних, фізико - хімічих та інших характеристик натурального продукту з пред'явленим до експертизи . Основні види фальсифікаціїї продуктів.: заміна яловичини кониною , баранини і козлятини - м'ясом собак , розбавлення молока та меду водою , змішування їстівних грибів з неїстівними
Lubco23
 
Сообщения: 31
Зарегистрирован: 03 июн 2013, 18:45

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение Lubco23 » 02 ноя 2013, 12:10

Китайська підробка м'яса скандал: кажіть що ваш щур з вашого барана 
03.05.2013 17:12 http://www.xnews.info/Guardian_news/kitajskaja_poddelka_mjasa_skandal_govorite_vasha_krysa_iz_vashego_baraniny

Китайська влада оголосила що затримано більше 900 осіб продовж останніх трьох місяців за " повязані з мясом правопорушення". Банда підозрюється в незаконному використанні хімічних речовин для "перетворення" м'яса кролика , норки і лисиці в фальсифіковані скибочки баранини, дуже популярні в китайців для приготування їх у горщиках, і продаж їх на місцевих ринках.

Відповідаючи на скандал , поліція в провінції Чжецзян опублікувала інструкцію для розпізнавання реальної і підробленої баранини. Основний критерій - фальсифіковані скибочки при розморожуванні або варінні розвалюються на шматочки мяса та жиру, в справжній баранині мясо і шар жиру міцно повязані.
Lubco23
 
Сообщения: 31
Зарегистрирован: 03 июн 2013, 18:45

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение Lila » 02 ноя 2013, 23:59

Цей останній інцидент не єдиний. "Бізнесмени " в Китаї надpвичайно винахідливі в справі підробки мяса. У провінції Ляонін в лютому, поліція заарештувала 34 підозрюваних і захопила 40 тонн качки обробленої хімічними речовинами, які були продані як ягнятина.

Хімічних речовин у цьому випадку були використані, поряд з жиром баранина, щоб зробити качку на смак м'яса, як баранина.

Повідомлення Los Angeles Times May 06, 2013 | By Shan Li
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение док » 18 ноя 2013, 22:00

Фальсифікація м'ясних напівфабрикатів здійснюється шляхом заміни одного виду м'яса іншим. Найчастіше це шашлики і рагу з баранини , які фальсифікують підміною баранини яловичиною , так як за кольором вони близькі .
При використанні в якості фальсифікату свинини її підфарбовують кров'ю або червоними барвниками.
Визначити фальсифікацію можна за кольором м'яса і жиру , мармуровості і зернистості. У баранини колір може бути від світло - червоного (м'ясо ягнят ) до цегляно -червоного (м'ясо дорослих тварин) , жир - білого кольору , виражена мармуровість , а у яловичини від яскраво -червоного до темно - червоного , жир – світло - жовтуватий або жовтуватий , мармуровість відсутня.
Підміна баранини яловичиною або свининою пояснюється тим , що її виробляють і закуповують по імпорту менше, а м'ясо більш дороге .
Підфарбовану свинину можна розпізнати , якщо помістити її у воду , при цьому кров або барвник розчиняться у воді , а свинина набуде властивого їй рожевого з сіруватим відтінком кольору.
док
 
Сообщения: 98
Зарегистрирован: 15 мар 2012, 00:21

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение Lila » 13 мар 2014, 00:44

Фальсифікації на прилавках - Клеєний стейк
За допомогою спеціального м’ясного клею з малоцінних обрізків м'яса можна зробити один великий і апетитний стейк. Цей клей є ферментом і називається « трансглутаміназа » або просто « м'ясний клей ». Цей фермент дозволяє модним кухарям надати приготовленій м'ясній котлетці якусь оригінальну вигадливу форму. Набагато менш невинним виглядає інше застосування трансглутамінази . У великому м'ясному виробництві завжди залишається безліч шматочків і обрізків , які годяться хіба що на корм для тварин. А завдяки трансглутаміназі вигадливі підприємці можуть склеїти будь-які відходи м'ясного виробництва в одне ціле і уникнути фінансових втрат . Причому простому споживачеві відрізнити таку мозаїку від звичайного шматка м'яса дуже складно.

Довідка.
Синоніми: фермент, мікробна трансглутаміназа; англ.: transglutaminase. Отримання: трансглютаміназа виробляється методом ферментації, найчастіше крохмалу, бактеріями Bacillus subilis GT.
Вперше фермент трансглютаміназу виділили і вивчили в Японії в 1959 , а зараз її широко використовують у виробництві продуктів харчування , особливо в рибо- , м'ясопереробній промисловості. Якщо не заглиблюватися в чисто наукові терміни , то трансглютаміназа "склеює " білки. Саме ця властивість дозволяє з м'ясних і рибних відходів робити реструктуровані продукти і дешевий матеріал таким чином отримує більш високу ціну. Ще застосовують трансглютаміназа у виробництві ковбасних виробів для отримання однорідної текстури. Шкоди даного ферменту для здоров'я людини не виявлено; на упаковці з продукцією можна навіть не вказувати , що при виготовленні були використані дані ферменти , так як стандартний технологічний процес залишається незмінним.
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение Ромко » 15 мар 2014, 21:41

Таке враження що взагалі не існує натуральних продуктів.
Сметана – обережно підробка.
Сметана це один з найпопулярніших кисломолочних продуктів. Магазини пропонують сметану різної жирності та різних виробників, проте всі вони мовчать про те, що цей продукт давно перестав бути справжньою сметаною. Ми купуємо речовину схожу на неї і зовні, і за смаком. Що ж ми їмо насправді? Тваринний жир, замінюють на рослинний, молочний білок на соєвий, а вся соя генно модифікована. До цього додається смакова добавка і ось на прилавках готова «сметана». Натуральна сметана дуже корисна, вона швидко засвоюється організмом, але стосується це сметани, приготовленої класичним способом - тобто виключно з вершків та закваски. А таку сметану на прилавках та й на ринку знайти досить складно.
Щоб перевірити натуральність продукту, необхідно розчинити чайну ложку сметани в склянці окропу. Підробка випаде в осад, а справжня сметана повністю розчиниться.
Ромко
 
Сообщения: 17
Зарегистрирован: 28 ноя 2012, 23:14

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение Ромко » 15 мар 2014, 21:49

Лосося виявляється в рожевий колір фарбують.
Справжній колір лосося ( форелі, сьомги) - блідо-сірий . Зараз лосося який продається в наших магазинах вирощують штучним чином - на фермах, де ця бідолашна риба позбавлена натурального корму і живе в надзвичайній тісноті. Щоб надати таки рибі красивого рожевого кольору фермери, кормлять її спеціальними фарбувальними препаратами. Ці пігулки для лосося роблять навіть різних відтінків - на різні смаки господарів рибницьких підприємств . Сьогодні на фермах вирощується близько 95 % атлантичного лосося і весь він фарбований .
Ромко
 
Сообщения: 17
Зарегистрирован: 28 ноя 2012, 23:14

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение Ромко » 15 мар 2014, 21:59

Копчена риба.
Більшість виробників зараз її «коптять» за допомогою рідкого диму - активного канцерогену, забороненого в багатьох країнах світу. Виробник стверджує , що основний компонент подібної рідини - витяжка з звичайного диму. А рецепт виробництва тримається в секреті. Щоб без проблем швидко закоптити рибу тепер не потрібна ні коптильня , ні вишнева тирса. Рецепт дуже простий. На півлітра води дві столові ложки солі і 50 гр. рідкого диму. Занурити рибу і покласти в холодильник на дві доби. Ось і все - копчена риба готова! А де ж термічна обробка, яка повинна вбити ботулізм , холеру , сальмонелу , стафілокок і всілякі глисти ? Нам весь цей букет пропонують купити разом з рибою. І тут як повезе , це як в російській рулетці.
Відрізнити її від справжньої копченої риби нескладно. У справжньої копченої риби , на розрізі м'ясо має жовтуватий відтінок , а в районі шлунку збирається жир такого ж кольору. Фарбована «димом» риба в розрізі має колір простого оселедця і виділення жиру практично немає. Тому при покупці копченої риби попросіть продавця її розрізати . І зверніть увагу на дату копчення , так як при неправильному зберіганні ймовірність появи шкідливих бактерій сильно збільшується.
Ромко
 
Сообщения: 17
Зарегистрирован: 28 ноя 2012, 23:14

Re: Фальсифікація баранини. Хочеш справжній шашлик-приготуй

Сообщение Ромко » 15 мар 2014, 22:06

І ще один популярний , однак сумнівний продукт - крабові палички.
Судячи з назви - делікатес . Але всі споживачі давно знають , що в крабових паличках немає ніяких крабів. Але не багато хто знає , що в основному навіть риби там немає. Судячи з написів на упаковці , до складу крабових паличок входить крохмаль , барвники , консерванти та сурімі ( рибний фарш) . Як виявляється , у рибному фарші самої риби не більше 10 %. Після проведення аналізів , експертам так і не вдалося точно з'ясувати, що за речовини становлять решту 90 %. Після оприлюднення результатів такого дослідження в пресі , продажі крабових паличок впали в кілька разів. Найсумніше те , що виробники не говорять всієї правди про склад « крабових паличок» . Висновок простий , крабові палички - продукт з невідомими компонентами, і їсти його категорично не варто.
Ромко
 
Сообщения: 17
Зарегистрирован: 28 ноя 2012, 23:14


Вернуться в Вівчарська колиба

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron