Ягнята каррі, які не містять ягнятини: як ресторани в Англії обманюють клієнтів, змушуючи платити за дешеве м'ясо (The lamb curries that contain no lamb: How restaurants are tricking customers into paying for cheap meat) Eleanor Harding
Read more:http://www.dailymail.co.uk/news/article-2370843/The-lamb-curries-contain-lamb-How-restaurants-tricking-customers-paying-cheap-meat.html#ixzz2jRJNZ8Qr
Curry houses are tricking customers into paying for lamb dishes that actually contain much cheaper cuts of meat. Restaurant owners are more than doubling profits by substituting lamb for chicken, beef and pork – in up to eight out of ten curries in some areas. Food dye and spices are used to disguise the cheaper meat, with many customers unable to tell they are getting less than half what they paid for – lamb wholesales at £13 per kilogram while beef costs only £5.
Масова фальсифікація баранини в Англії.
Власники закладів харчування обманюють клієнтів, змушуючи платити за страви з баранини, що насправді містять набагато дешевші шматки м'яса.
Власники ресторанів більш ніж у два рази збільшують прибуток замінивши ягнятину куркою курки, яловичиною або і свинининою у 80% закладів в деяких областях Англії. Харчовий барвник і спеції використовуються для маскування дешевшого м'яса. Баранина коштує оптові в 13 £ за кілограм в той час як яловичина коштує всього 5 фунтів стерлінгів.
У деяких регіонах до половини протестованих страв з «баранчика» не містить ягняти взагалі. Уявіть гнів тих клієнтів , хто утримується від вживання певного м'яса з релігійних міркувань.
Співробітники служби контролю торгівельних стандартів купили 20 шашликів з ягняти, всі вони були змішані зі свининою, яловичининою або куркою. Співробітники були також вражені, виявивши в одному ресторані в стравах арахіс та мигдаль, що створює серйозну небезпеку для гостей з алергіями.
Офіцер служби торгівельних стандартів Trevor Gray сказав: "Наші первинні результати показують, що проблема досить поширена."
Агентство з харчових стандартів виділило £ 3.2 million в цьому році, щоб допомогти місцевій владі збирати зразки харчових продуктів.
У регіонах таємні агенти купили їжі і відправили її до лабораторії для аналізу. У Західному Йоркширі, вони виявили один з двох ягняти каррі в продажі не містив ягняти взагалі - тільки яловичину. І в Північному Йоркширі вісім з десяти страв було баранини змішується з дешевим м'ясом. У Уорікшір, з 19 ягняти каррі купив, 16 використані яловичина або курка - з чотирма що не містять ягняти взагалі.
Співробітник також купив 20 шашликів з ягняти, всі з яких були змішані зі свининою, яловичиною або куркою. Штучні барвники шкідливі для дітей були виявлений в 70 відсотків шашликів, в одному вміст на рівні 18 разів вище, ніж дозволено, а інших в 13 разів вище межі.
У Бірмінгемі тільки половину страв ягняти були справжніми - інші були змішані з яловичиною та куркою.
Переклав як міг. Проте суть така - хочеш справжній шашлик, то приготуй його сам!!
Панове, це в законопослушній Англії!!! Думаю що в Україні це взагалі катастрофа. Тому купуйте мясо тільки в надійних виробників і з перших рук!!!