Страница 1 из 1

Стандарти в вівчарстві

СообщениеДобавлено: 08 июл 2014, 01:16
док
А чи знаєте ви що в Україні вгодованість мясних овець та кіз визначають за стандартом 1955 року. А що будемо робити в Європі?

Згідно ГОСТ 5111-55 «Вівці і кози для забою» овець і кіз за вгодованістю поділяють на три категорії: вищу, середню і нижчесередню:

1. Вища вгодованість. М’язи спини і попереку на дотик розвинені добре; остисті відростки спинних і поперекових хребців не виступають, холка може виступати; відкладення підшкірного жиру добре промацуються на попереку, на спині і ребрах помірні. У курдючних овець у курдюці та у жирнохвостих овець на хвості значні відкладення жиру, курдюк добре наповнений.

2. Середня вгодованість. М’язи спини і попереку на дотик розвинені задовільно; маклоки і остисті відростки поперекових хребців трохи виступають, а остисті відростки спинних хребців помітно виступають відкладення підшкірного жиру на попереку помірні, на спині і ребрах незначні. У курдючних овець у курдюці, а у жирнохвостих на хвості жирові відкладення помірні, курдюк недостатньо заповнений.

3. Нижчесередня вгодованість. М’язи на дотик розвинені незадовільно; остисті відростки спинних і поперекових хребців та ребра значно виступають, відкладення жиру не промацаються. У курдючних овець у курдюці, а у жирнохвостих на хвості є незначні відкладення жиру.

Повний текст ГОСТу 5111 http://vivci.kardash.com.ua/gost%205111.htm

Экономика

СообщениеДобавлено: 27 сен 2014, 23:59
Ekomonchiwek
Поддерживаю.