Як приготувати грецький йогурт в домашніх умовах можна дізнатися тут.
Приготування грецького йогурту
Коли мова заходить про корисні і смачні кисломолочні продукти, ми моментально згадуємо йогурт. Особливо популярним цей кисломолочний продукт став в Греції. Нині в Греції виробляється кілька типів йогуртів, які різняться між собою за смаком, консистенції і корисністю. Один з різновидів йогурту, яка навіть отримала особливе найменування "грецький" являє собою фільтрований йогурт, що виходить в процесі видалення сироватки з традиційного йогурту. Він має підвищений відсоток жирності і великий вміст білка і протеїну. Багато хто купує грецький йогурт в магазиніахмарних цінах. Проте це не завжди найкраще рішення, адже такий йогурт може містити небажані добавки. Саме тому, все більше людей готує грецький йогурт в домашніх умовах. Виявляється за гучною назвою немає нічого над особливого. Ось поетапно весь процес приготування.
1. Візьміть свіже або ультрапастеризоване молоко (ультрапастеризоване молоко досить довести до кімнатної температури). Обєм молока повинен становити від 1 до 3 літрів. Уважно поставтеся до жирності молока, адже від неї залежатиме і жирність готового продукту. Базарне молоко слід поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і кип'ятити приблизно 1 хвилину.
2. Потім ми охолоджуємо молоко до 38-40 градусів Цельсія і додаємо закваску йогуртових бактерій.
3. Укутайте вашу каструлю теплою ковдрою, накрийте кришкою і чекайте 5-6 годин .
4. На останньому етапі обережно щоб сильно не збовтувати перелийте йогурт в марлю і почекайте 2 години, поки залишки сироватки стечуть крізь марлю. Знаменитий йогурт готовий!!!
5. Готовий грецький йогурт буде мати консистенцію схожу на пудинг. Якщо ви хочете зробити йогурт більш густим і жирним, то в нього слід додати 200 мл вершків.
Йогурт добре поєднується з варенням, джемами, різними горіхами і фруктами. Даний вид йогурту вимагає певну кількість часу на приготування, але він є дуже корисним і, більше того, заощадить вам чималу кількість грошей. Йогурт відмінно підійде на сніданок і для легкого перекусу. Крім того, з грецького йогурту виходять прекрасні соуси для заправки салатів. Йогурт часто радять дієтологи для зниження холестерину, тригліцеридів разом з такими продуктами, як горіхи, овочі, боби і фрукти. Грецький йогурт підійде спортсменам і тим, хто піклується про свою серцево-судинну систему і шлунково-кишковий тракт.
А що робити з сироваткою? Не виливайте ! Це не менш цінний продукт як сам грецький йогурт.