Як приготувати йогурт в домашніх умовах

Про молочне вівчарство, молоко овець, доїння овець та проблеми млочного вівчарства, молочні вівці, виробництво сиру, молочну кулінарію та використання побічних продуктів сироваріння (зокрема сироватки) ...

Як приготувати йогурт в домашніх умовах

Сообщение Pit34 » 19 июл 2014, 21:49

Як приготувати грецький йогурт в домашніх умовах можна дізнатися тут.
Приготування грецького йогурту
Коли мова заходить про корисні і смачні кисломолочні продукти, ми моментально згадуємо йогурт. Особливо популярним цей кисломолочний продукт став в Греції. Нині в Греції виробляється кілька типів йогуртів, які різняться між собою за смаком, консистенції і корисністю. Один з різновидів йогурту, яка навіть отримала особливе найменування "грецький" являє собою фільтрований йогурт, що виходить в процесі видалення сироватки з традиційного йогурту. Він має підвищений відсоток жирності і великий вміст білка і протеїну. Багато хто купує грецький йогурт в магазиніахмарних цінах. Проте це не завжди найкраще рішення, адже такий йогурт може містити небажані добавки. Саме тому, все більше людей готує грецький йогурт в домашніх умовах. Виявляється за гучною назвою немає нічого над особливого. Ось поетапно весь процес приготування.
1. Візьміть свіже або ультрапастеризоване молоко (ультрапастеризоване молоко досить довести до кімнатної температури). Обєм молока повинен становити від 1 до 3 літрів. Уважно поставтеся до жирності молока, адже від неї залежатиме і жирність готового продукту. Базарне молоко слід поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і кип'ятити приблизно 1 хвилину.
2. Потім ми охолоджуємо молоко до 38-40 градусів Цельсія і додаємо закваску йогуртових бактерій.
3. Укутайте вашу каструлю теплою ковдрою, накрийте кришкою і чекайте 5-6 годин .
4. На останньому етапі обережно щоб сильно не збовтувати перелийте йогурт в марлю і почекайте 2 години, поки залишки сироватки стечуть крізь марлю. Знаменитий йогурт готовий!!!
5. Готовий грецький йогурт буде мати консистенцію схожу на пудинг. Якщо ви хочете зробити йогурт більш густим і жирним, то в нього слід додати 200 мл вершків.
Йогурт добре поєднується з варенням, джемами, різними горіхами і фруктами. Даний вид йогурту вимагає певну кількість часу на приготування, але він є дуже корисним і, більше того, заощадить вам чималу кількість грошей. Йогурт відмінно підійде на сніданок і для легкого перекусу. Крім того, з грецького йогурту виходять прекрасні соуси для заправки салатів. Йогурт часто радять дієтологи для зниження холестерину, тригліцеридів разом з такими продуктами, як горіхи, овочі, боби і фрукти. Грецький йогурт підійде спортсменам і тим, хто піклується про свою серцево-судинну систему і шлунково-кишковий тракт.
А що робити з сироваткою? Не виливайте ! Це не менш цінний продукт як сам грецький йогурт.
Pit34
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 15 июл 2014, 21:57

Re: Як приготувати йогурт в домашніх умовах

Сообщение Pit34 » 19 июл 2014, 22:07

Грецький йогурт
На сьогоднішній день, грецький йогурт, який також називається йогуртовий сир або фільтрований йогурт, стає все популярнішим і знаходить своїх прихильників по всьому світу. Його виготовляють шляхом фільтрування через спеціальну тканину (можна використати полотно або навіть звичайну марлю), або проціджують через паперовий фільтр. Профільтрований продукт швидше схожий за своєю консистенцією з сиром, але з характерним кислим смаком. По суті це кисломолочний сир (домашній сир, творог). Даний продукт прийнято вважати традиційним східним, або південноазіазійським, де його, найчастіше, використовують для приготування інших страв. Варто відзначити, що грецький йогурт має таку перевагу, перед іншими видами йогурту (кисломочного сиру), що він готується при низькій температурі. Виготовляють грецький йогурт шляхом сквашування молока кисломолочними бактеріями. У процесі скисання молоко стає більш густим, схожим за текстурою з густим кремом. Слід відзначити той факт, що грецький йогурт отримав визнання в Західній Європі та Сполучених Штатах Америки. Важливо, що в процесі відціджування йогурт втрачає велику частину сироватки, тим самим, вміст білка в ньому збільшується, зводячи до мінімуму вміст цукрі (лактози). У Греції оригінальний йогурт виробляють з овечого молока, хоча в останні роки, все частіше виробники використовують коров’яче молоко. Місцеві жителі споживають йогурт не тільки, як окремий продукт, а й широко використовують у приготуванні багатьох національних блюд, як закусок, так і чудових за своїм смаком десертів.
Виходячи з думки давньогрецьких лікарів, можна зробити висновок, що вже тоді, приблизно 5000 років тому, даний продукт був дуже цінний, його вважали цілющим. До складу грецького йогурту, як і до складу інших видів йогурту, входять живі кисломолочні бактерії, які необхідні нашому організму для нормальної життєдіяльності і працездатності. У складі даного виду йогурту фахівці відзначають високий вміст, необхідного людині білка (його в грецькому йогурті майже в три рази більше, ніж у складі звичайного йогурту). Саме тому його рекомендують вживати спортсменам і вагітним. Грецький йогурт також рекомендують людям, схильним до захворювань серця, судин і суглобів, кому може нашкодити надлишок насичених жирів в класичних видах йогурту. Особливо радує той факт, що виробники грецького йогурту мінімізували вміст солі, якщо сказати точніше, то в складі даного продукту вполовину менше солі, ніж в інших кисломолочних продуктах. Багато в складі грецького йогурту кальцію (в 200 грамах міститься до 30% необхідної добової норми кальцію для людини). Достатній рівень кальцію дозволяє довгий час уникати проблем із зубами і кістками. Падіння рівня кальцію несприятливо позначається на здоров'ї кісткових тканин, навіть здатне порушити гормональний фон. Широко використовується грецький йогурт тими, хто стежить за своєю вагою. Йогурт здатний стати прекрасною альтернативою звичним кисломолочним продуктам, у складі яких міститься висока кількість жирів. Вживаючи йогурт між прийомами їжі можна не тільки збагатити свій організм масою корисних речовин, але і прекрасно утамувати відчуття голоду, що допоможе протриматися на дієті. Регулярне вживання грецького йогурту здатне вберегти людину від таких недуг, як гіпоглікемія, а також заповнити недолік глюкози в крові. Також грецький йогурт є відмінним засобом для підняття імунітету. Деякі фахівці рекомендують вживати йогурт по 2-3 рази на добу, особливо в холодну пору року, коли організм особливо вразливий.
Незамінним продуктом здатний стати грецький йогурт для людей, які страждають від діабету. Діабетики досить чутливим до всіх продуктів в раціоні, саме тому їм рекомендується споживати даний продукт мінімум 1 раз на добу, як окремий прийом їжі. Мінімальний вміст лактози в грецькому йогурті прекрасно підходить для того контингенту людей, які страждають від її нестерпності. Оскільки вміст лактози в продукті мінімізовано, можна відразу виключити ризик порушення травних процесів і здуття. Особливо корисний даний продукт для тих, у кого є проблеми з шлунком, а саме хворих на виразку шлунка та гастрит, панкреатит,. Він може знизити ризик виникнення раку сечового міхура. Вміст вітамінів групи B, а також фосфору і кальцію в йогурті робить його незамінним продуктом у раціоні дітей, організм яких неодмінно потребує правильних джерелах зростання і підтримки здоров'я.
Pit34
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 15 июл 2014, 21:57

Re: Як приготувати йогурт в домашніх умовах

Сообщение Pit34 » 19 июл 2014, 22:20

Що ж воно по суті грецький йогурт. Це традиційне бабусине кисле молоко з якого відцідили сироватку.
Домашній сир (творог) робиться дещо інакше. Кисле молоко нагріважться до 60-70 градусів і через марлю відціджують сироватку. При такій температурі гинуть кисломолочні бактерії і сир має іншу консистенцю.
Pit34
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 15 июл 2014, 21:57

Re: Як приготувати йогурт в домашніх умовах

Сообщение Pit34 » 19 июл 2014, 22:36

Йогурт з овечого молока

Пробував зробити йогурт з овечого молока. Рекомендую!
В овече молоко вноситься йогуртова закваска. Для дозрівання використовував йогуртниці. Продукт готується десь 10 год при температурі 35 градусів. Витримка декілька годин в холодильнику.
Відрізняється від коровячого а особливо магазинного і смаком і консистенцією. Йогурт з овечого молока густий, його треба їсти ложкою. Смак насичений.
Pit34
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 15 июл 2014, 21:57


Вернуться в Овече молоко, переробка молока овець

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron