Молочна кулінарія. Страви з сироваткою

Про молочне вівчарство, молоко овець, доїння овець та проблеми млочного вівчарства, молочні вівці, виробництво сиру, молочну кулінарію та використання побічних продуктів сироваріння (зокрема сироватки) ...

Молочна кулінарія. Страви з сироваткою

Сообщение Lila » 15 июн 2014, 00:50

Пастуший суп з молодої баранини
Для приготування супу вам буде потрібно:
- баранина (бажано м'якоть задньої ноги) хоча годиться будь яка частина та кості - 1,2 кг
- молочна сироватка-10-12 склянок
- вершкове масло - 1 шматочок (завбільшки з волоський горіх)
- сіль, перець - за смаком.
Нарізане м'ясо натерти сіллю і витримати кілька годин. Потім покласти його в каструлю з сироваткою, повільно підігріти і варити до м'якості. Ми використовуємо свіжу підсирну сироватку, для підкислення додаємо трохи кислої сироватки. Пропорції залежать від вашого смаку. При бажанні можете додати улюблені спеції (перець, лавровий лист, цибулину …) . М'ясо розподіліть порівну, покладіть в глибокі тарілки і залийте гарячим процідженим відваром. До кожної порції додайте потроху вершкового масла.
Ось і все! Просто і смачно.
Lila
 
Сообщения: 49
Зарегистрирован: 02 ноя 2013, 23:45

Re: Молочна кулінарія. Страви з сироваткою

Сообщение kravtchyk » 11 июл 2014, 01:36

Сироватка буває різна
Отримана в процесі виготовлення сиру сироватка залежно від виду сиру може варіювати за вмістом білка, жиру, лактози, а також солей і молочної кислоти. Точний рівень вмісту лактози в сироватці залежить від кількості, яку було перетворено в молочну кислоту: білка і жиру - від способу обробки згустку. Кількість мінеральних речовин в сироватці відносно постійна, але може змінюватися при додаванні в молоко хімічних речовин, наприклад нітратів, хлориду кальцію, гідроксидів та ін.
Сироватка, отримана в процесі виготовлення м'яких сирів (наприклад, блакитних), має досить високу кислотність - до 28 ° Т (до 0,25% молочної кислоти), сироватка твердих сирів з чеддерізацією може бути ще більш кислою - 25-45 ° Т (0,22-0,4% молочної кислоти). При виробленні свіжих кисломолочних сирів кислотність сироватки може досягати 40-45 ° Т (0,36-0,4% молочної кислоти). Сироватка, отримана під час осідання сирного зерна при виробництві сирів, має меншу кислотність, ніж відокремлена на стадії пресування, яка, крім того, може мати високий вміст солі і не годиться іноді і для годування тварин . Нейтралізація сироватки за допомогою лужних реагентів робить її непридатною для використання в харчових цілях, а також призводить до утворення лактатів, які необхідно видаляти.
kravtchyk
 
Сообщения: 47
Зарегистрирован: 30 сен 2013, 22:32

Re: Молочна кулінарія. Страви з сироваткою

Сообщение Pit34 » 16 июл 2014, 21:47

Залежно від того , який вид сиру виробите отримаєте два види сироватки .

Кисла сироватка рН 4.6-4,8
При виготовленні сирів з використанням лимоної кислоти , оцту для підкислення молока або сквашування молока (тут працює молочна кислота) .
Кисла сироватка використовується :
Кондиціонер грунту для рослин , що люблять кислі грунти або на занадто лужних грунтах.
Додати приправи і використовувати в якості маринаду для м'яса.
Для покращення смаку і кращого перетравлення бобів і бобових культур, додати кілька столових ложок кислої сироватки в воду при замочуванні ваших бобів.
Приготувати крупи в сироватці (пшениця, вівсянка або рис).

Солодка сироватка рН 5,2 та вище.

Цей тип сироватки утворюється при виробництві сичужних сирів і сироватка злита при рН 5,2 або вище. Це всі тверді сири (бригза, чеддер, зокрема), йогурт сир і більшість м'яких сирів. Цей тип сироватки містить не тільки вітаміни, мінерали і білки, але також має корисні бактерії (які допомагають травленню). Віна має більш м'який смак, ніж кисла сироватка.

Солодка сироватка найбільш часто використовується для випічки і проявляє позитивний ефект двома способами: вона збільшує поживність і є природним ідеальним кондиціонером тіста. Вона прекрасно реагує з харчовою содою, щоб створити бульбашки вуглекислого газу. Реакція харчової соди з сироваткою створює хлібобулочні вироби, які є надзвичайно легкими. Багато кухарів просто заміняють сироваткою рідину потрібну в рецептах .

Області застосування включають:
Вона може бути використаний в якості заміни води або молока в будь-якому рецепті, особливо млинці, кукурудзяний хліб і булочки.
Вона може бути використана в якості заміни рідини в будь-якому рецепті хліба. (Деякі рекомендують використовувати тільки ½ склянки, але більшість в кінцевому підсумку заміняють всю рідину сироваткою.) Це може прискорити ріст хліба , але смак чудовий.
Додати в суп.
Додати у ванну води.
Заморозити кубиками і додавати її в коктейлі для додаткової поживності.
Зробити сир Рікотта (вурду).

А як ви друзі використовуєте сироватку?
Pit34
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 15 июл 2014, 21:57

Re: Молочна кулінарія. Страви з сироваткою

Сообщение Pit34 » 16 июл 2014, 22:14

Маринад з сироваткою
- Сироватка робить дивовижний маринад для м'яса . Додайте деякі з ваших улюблених спецій і це те чого вам бракувало!!!!
Сироватка хороша не тільки для тушкування м'яса, але і для його маринування. Замаринований в сироватці та спеціях шашлик буде не тільки смачний, але і значно більш легкий в порівнянні з м'ясом у маринаді з масел і жирних соусів. Залити м'ясо сироваткою, кефіром або знятим молоком на 10-12 годин. М'ясо старих тварин заливається цими ж заливками, але вже на 1-2 дні або можна залити таке м'ясо холодною водою навпіл із сироваткою з додаванням меду та цибулі за смаком. Замариноване м'ясо повинно знаходитися в прохолодному місці.
Найкорисніша для організму молочна кислота. Замаринуйте шашлик в кефірі або йогурті, а ще краще в кислій сироватці. Додайте ще цибулю, обов'язково базилік і будь-які спеції. У такому маринаді м'ясо повинно вистояти 12 годин. Результат перевершить очікування!
Pit34
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 15 июл 2014, 21:57

Re: Молочна кулінарія. Страви з сироваткою

Сообщение Pit34 » 16 июл 2014, 22:22

Сирбушка
Окрім чорби та зами в молдавській кухні є ще один цікавий суп - СИРБУШКА. Він готується дуже швидко і просто на сироватки з овечого або коров'ячого молока. Рецепт сирбушки надзвичайно простий: в окріп кладуть овочі, всипають кукурудзяну або манну крупу, варять до готовності, додають сироватку, вершкове масло, зелень і прянощі.
Необхідні продукти:
1 л сироватки,
0,5 л води,
2-4 картоплини,
2 моркви,
1 цибулина,
1 ст.л. вершкового масла,
2-3 ст.л. кукурудзяної (манної) крупи,
насіння коріандру, сіль, зелень за смаком.

Приготування:
Закип'ятіть підсолену воду, покладіть цілу цибулину і нарізану кружечками моркву. Коли морква звариться до напівготовності, покладіть картоплю, нарізану кубиками. Через 5-7 хвилин всипте через сито кукурудзяне борошно, перемішайте, проваріть кілька хвилин. Влийте сироватку, доведіть до кипіння, додайте масло, коріандр і рубану зелень. Цибулину вийміть викиньте. Подавайте сирбушку гарячою. Смачного!
Знавці кажуть навіть, що кислі молдавські супи - це кращий спосіб боротьби з похміллям. Експериментуйте!
Pit34
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 15 июл 2014, 21:57

Re: Молочна кулінарія. Страви з сироваткою

Сообщение Pit34 » 16 июл 2014, 22:38

А ось ще один варіант пастушого супу «Сирбушка»

Кажуть що такий старовинний суп варили пастухи на гірських схилах не одне тисячоліття. Приготування дуже просте, типово похідне, тут немає ніяких складних кулінарних прийомів, його можна приготувати і на пікніку на природі (з димком він буде ще смачнішим). Сирбушка - це карпатський варіант вівчарського супу на молочній сироватці, який відрізняється від альпійського варіанту тільки одним компонентом - кукурудзяним борошном, на альпійських схилах більше воліють додавати трохи пшеничного або вівсяної січки. Все інше однаково: в киплячу воду додають дуже крупно порізану моркву (пастухи просто різали її навпіл), картопля великою соломкою або дрібними кубиками і дрібно порубана цибуля. Суп повинен вийти густим, тому продуктів не шкодують. Для бажаючих картоплю в супі можна замінити молодим горошком або стручками бобових, можна проекспериментувати та спробувати додати трохи ріпи. Коли овочі зваряться повільно засипають кукурудзяну муку, яку можна замінити манною або пшеничною крупою, і варять ще 5-7 хвилин. Молочна сироватка може бути коров'яча, а ще краще підійде козяча або оригінальна овеча. Її додають наприкінці варіння супу після готовності крупи та овочів разом з прянощами (перець, кріп, коріандр) і після закипання суп знімають з вогню. Через 10-20 хвилин настоювання сирбушку можна розливати по тарілках. На один літр сироватки беруть по одній невеликій морквині і цибулині, 3-5 картоплин середніх розмірів, 2 столові ложки кукурудзяного борошна. Води потрібно зовсім небагато приблизно 500 мл.
Pit34
 
Сообщения: 13
Зарегистрирован: 15 июл 2014, 21:57

Молочна кулінарія Страви з сироваткою

Сообщение Natusikbarp » 10 окт 2015, 21:23

Коньяк - добре, але раджу спробувати з ірландським віскі.
Незабутнє поєднання
Рецепт такий:
- сир витягуєш з холодильника, нарізаєш максимально тонкими шматочками, стоїть 20 хвилин починає дихати
- віскі Сент Патрік можна Туламор Дью БЕЗ ДОМІШОК в склянку з товстим дном
- ковток віскі - шматочок сиру.....
стан смакового оргазму гарантую.
П.С. вказані сорти віскі є в супермаркетах.
П.П.С. треба почати нову тему - кулінарія, або культура вживання

Перше повідомлення для нової теми вже є
П.С. Дякую за пораду
Natusikbarp
 
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 04 окт 2015, 10:07
Откуда: Россия


Вернуться в Овече молоко, переробка молока овець

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron