головна від ферми до столу наші вівці фотогалерея Зелений Дуб форум цікаві сайти  контакт стрічка RSS

Романівські вівці www.vivci.kardash.com.ua

Кодекс АЛІМЕНТАРІУС - Міжнародні стандарти на харчові продукти

ЯКІСНІ І БЕЗПЕЧНІ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ВСІХ І КОЖНОГО. http://www.codexalimentarius.org/

 

     Комісія Кодекс Аліментаріус, заснована Продовольчою і сільськогосподарською організацією об'єднаних націй (FAO) та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (WHO) в 1963 році, розробляє єдині міжнародні стандарти на харчові продукти, а також керівництва, норми і правила, які покликані захистити здоров'я споживача і забезпечити дотримання правил торгівлі у продовольчій сфері. Комісія також займається координацією діяльності міжнародних державних і приватних організацій, пов'язаної з розробкою стандартів на всі харчові продукти.

     Міжнародна торгівля харчовими продуктами існує тисячі років, проте до недавнього часу харчові продукти продавалися і споживалися, в основному, в тому ж регіоні, де були зроблені. Протягом минулого століття обсяг експортованих харчових продуктів значно зріс. Як ніколи раніше сьогодні величезні партії харчових продуктів в найширшому асортименті подорожують по світу. Міжнародна торгівля харчовими продуктами має оборот в 200 мільярдів доларів щорічно, мільярди тонн продуктів харчування виробляються, транспортуються і виходять на ринок.

      Кодекс Аліментаріус розробляє міжнародні стандарти на харчові продукти, керівництва та інструкції, які регулюють безпеку і якість харчових продуктів, що надходять на світовий ринок, а також забезпечують дотримання умов «справедливої ​​торгівлі». Споживачі можуть бути впевнені в якості і безпеки продуктів, які вони купують, а імпортери можуть бути впевнені в тому, що харчові продукти, замовлені ними, будуть відповідати своїм специфікаціям.

     Стандарти Кодексу розробляються на основі самих останніх наукових досліджень за сприяння незалежних міжнародних організацій з оцінки ризиків і спеціалізованих консультаційних центрів, створених ФАО і СОТ.
      Стандарти Кодексу рекомендовані для добровільного застосування його членами, а також, досить часто вони служать основою для формування національної законодавчої політики.

      Для нас вівчарів найбільш цікавими є наступні стандарти:

      Кодекс Аліментаріус -иробництво продуктів тваринництва" відноситься до гігієни виробництва сирого м'яса, м'ясної продукції і напівфабрикатів, починаючи від вирощування тварин і до роздрібної продажі м'яса...

      Кодекс Аліментаріус - "Керівні положення з виробництва, переробки, маркування та збуту органічних харчових продуктів"  переслідують такі цілі:  захист споживачів від обману і шахрайства на ринку, а також від використання необгрунтованої інформації про продукцію,  захист інтересів виробників органічної продукції,, забезпечення інспекції та дотримання цих Керівних положень на всіх етапах виробництва, підготовки, зберігання, транспортування і збуту, узгодження положень, що регламентують виробництво, сертифікацію, ідентифікацію і маркування органічних харчових продуктів, підтримка і вдосконалення органічних сільськогосподарських систем в кожній країні....

      Кодекс Аліментаріус - "Загальні методичні вказівки відносно використання арабського терміну  «HALAL» («ДОЗВОЛЕНО») CAC/GL 24-1997" Дані методичні вказівки розповсюджуються на використання терміну «halal» (халал, халяль) та інших еквівалентних йому термінів в оголошеннях про властивості продукту, використання в торгових марках, фірмових та комерційних назвах. ....

      Кодекс Аліментаріус - "Молоко і молочні продукти" розповсюджується на молоко і молочні продукти (сметана, сири, харчовий казеїн та ін.) і на харчові добавки до них....

© 2012 ПП Кардаш   Усі права захищені. Останні зміни: 26.03.2012.